Οι Penny & The Swingin' Cats, είναι ένα από τα συγκροτήματα που αναβιώνουν τραγούδια του παρελθόντος και δημιουργούν τα δικά τους στο πλαίσιο πάντα της ρετρό αισθητικής. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις αρκετές και ολοζώντανες με πιο πρόσφατη αυτή στις 2 Νοεμβρίου στο Floral, όπου παρουσίασαν τον πρώτο τους δίσκου.

Ο δίσκος αυτός κυκλοφορεί πλέον και επίσημα και ουσιαστικά πρόκειται για ένα μίνι άλμπουμ με 6 κομμάτια και τίτλο Retro. «Η λέξη ρετρό προέρχεται από τη λατινική λέξη retro που σημαίνει πίσω, τα παλιά χρόνια. Γι’αυτό το λόγο όταν αναφερόμαστε στο ρετρό στυλ εννούμε το στυλ που έχει επιρροές από παλαιότερες δεκαετίες...»… Αυτό ακριβώς είναι το στυλ που αγαπούν οι Penny & The Swingin' Cats!

 

Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014

 

Η ταλαντούχα Penny Μπαλτατζή, τραγουδίστρια του γκρουπ, για πρώτη φορά εδώ συστήνεται ως δημιουργός καθώς υπογράφει τους στίχους και τη μουσική του άλμπουμ.

 

Οι Penny & The Swingin' cats είναι: Πέννυ Μπαλτατζή: φωνή, στίχοι, μουσική, Γιώργος Ζερβός: ηλεκτρική κιθάρα,  φωνή, Ορέστης Μπενέκας: πλήκτρα, Δημήτρης Γρηγοριάδης: τύμπανα, Στάθης Παρασκευόπουλος: κοντραμπάσο, Γιώργος Ζαρέας: τρομπόνι, Βαγγέλης Κατσαρέλης: τρομπέτα, Μάριος Βαληνάκης: τενόρο σαξόφωνο,  Χρήστος Καλκάνης: κλαρινέτο


Επόμενη ζωντανή τους εμφάνιση: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο Passport
είσοδος : 12€ με ποτό