Το Νέο Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής στην 3η Παρουσίαση του CIRCE The Black Cut αποτελείται από 3 Φάσεις και φέρει θεματικό τίτλο "CIRCE The Real Cut&". Διατηρώντας τις πηγές έμπνευσης του όλου έργου, αλλά και τους κινητήριους άξονες «Ελευθερία – Συναίσθημα – Κώδικας», φέτος το κάλεσμα επικεντρώνεται στο βιβλίο του ψυχαναλυτή, Otto Rank, με τίτλο «Το Τραύμα της Γέννησης» ("The Trauma of Birth", 1929), ενώ η δομή του βασίζεται στα 3 επίπεδα της Ψυχής· το Συμβολικό, το Φαντασιακό και το Πραγματικό (σύμφωνα με την θεωρία του Ζακ Λακάν).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ με την 3η Παρουσίαση

Εορτάζοντας το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, η 3η Παρουσίαση, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2016, και θα αποτελείται και φέτος από τρία (3) σκέλη:

 

• CIRCE Οικογενειακό Album | ψηφιακό (μουσικό) album [κυκλοφορία: 7MNS Music, τύπος άδειας: Creative Commons / Free Download]

• Οπτικο-Ακουστική Έκθεση

• Συναυλία | Διάφοροι Νέοι Καλλιτέχνες

 

Ωστόσο, φέτος, η Παρουσίαση θα έχει ενιαίo και διαδραστικό, οπτικο-ακουστικό χαρακτήρα και το κοινό θα μπορεί να απολαύσει τις δημιουργίες όλων των συμμετεχόντων του νέου Καλέσματος. Ο χώρος διεξαγωγής και περισσότερες πληροφορίες για την Παρουσίαση, θα ανακοινωθούν αργότερα, εντός του 2016.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ με το CIRCE project

To CIRCE :The Black Cut: ["Κίρκη :Η Μαύρη Τομή:"] είναι ένα project, ή αλλιώς, μια πλατφόρμα ή δίκτυο, το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 από την συνθέτιδα Άννα Στερεοπούλου και το οποίο ενθαρρύνει συνεργασίες μεταξύ των συμμετεχόντων του, οι οποίοι προέρχονται όλοι από διαφορετικά καλλιτεχνικά, επιστημονικά ή άλλα πεδία και από διάφορες χώρες του κόσμου, με στόχο να δημιουργηθούν νέοι κώδικες και είδη έκφρασης και επικοινωνίας, ενώ, την ίδια στιγμή, το project προσπαθεί να προβάλλει το έργο των συμμετεχόντων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο βασικός του στόχος είναι περισσότερο η δημιουργία μέσω της συνεργασίας, εκφράζοντας και ακούγοντας την Ψυχή μας, παρά, απλά η "συλλογή" ενός μεγάλου "αριθμού" μελών.

 

Ο καθένας προσκαλείται να δημιουργήσει εμπνεόμενος από το βασικό και εν εξελίξει θέμα του project, που είναι η ΦΥΣΗ (ήτοι, το Σύμπαν). Το θέμα αυτό εκφράζεται μέσα από Αρχαίες Παγκόσμιες Θεότητες [φύση], τον πίνακα "Το Μαύρο Τετράγωνο" (Kazimir Malevich, 1915) [συναίσθημα], την γραφική παράσταση της σύνθεσης "Treatise" (Cornelius Cardew, 1963 έως 1967) [ελευθερία] και τα "σημία" (σύμβολα) του Δίσκου της Φαιστού (περ. 2η χιλιετία π.Χ., Κρήτη, Ελλάδα) [κώδικας], καθώς και άλλες πηγές της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας και των Επιστημών, που προσφέρονται στην ανάλυση [μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: http://wp.me/p2zRWp-e2].

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ με τις 3 Φάσεις του Διεθνούς Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής 2016

 

Το Κάλεσμα απευθύνεται σε όποιον ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ή εθνικότητας και πιο συγκεκριμένα:

• 1η Φάση: προς όλες τις δραστηριότητες

• 2η Φάση: προς Συνθέτες, Sound Artists -και- Φωτογράφους, Movie Makers, Animators, Digital Artists

• 3η Φάση: προς όλες οι ειδικότητες

 

Επίσης, το Κάλεσμα κινείται παράλληλα της ερευνητικής διαδρομής της συνθέτιδος και ιδρύτριας του όλου project, Άννας Στερεοπούλου, η οποία προσφέρει την πρόσφατη σύνθεσή της "Rho" (ῥῶ), ως μέρος της 1ης Φάσης του Καλέσματος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ με την 1η Φάση του Διεθνούς Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής 2016

Οι ενδιαφερόμενοι καλλούνται να ακούσουν την μουσική σύνθεση "Rho" (ῥῶ) και έπειτα να απαντήσουν

(και) στις εξής δύο (2) Ερωτήσεις, επιλέγοντας μία από τις δύο (2) προτεινόμενες μορφές:

Ερώτηση #1: Ποιά είναι η πιο δυνατή ανάμνηση της ζωής σας;

Ερώτηση #2: Τί ερώτηση θα θέτατε στον εαυτό σας;

 

Απάντηση Τύπου Α: Κείμενο

Απάντηση Τύπου Β: Άλλη μορφή [ήχος /μουσική σύνθεση, εικόνα /φωτογραφία, άλλη τέχνη ή κλάδος]

 

Όλες οι απαντήσεις ή επιλογή αυτών, θα προσφερθούν σε όσους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στις

επόμενες φάσεις του Καλέσματος, ενώ επίσης, θα αποτελέσουν μέρος της 3ης Παρουσίασης.

 

Πληροφορίες σχετικά με τα "προσωπικά δεδομένα" των γραπτών απαντήσεων των συμμετεχόντων, είναι διαθέσιμες στο τμήμα ΤΡΟΠΟΣ Υποβολής Αιτήσεων + ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" του Καλέσματος.

 

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Απαντήσεων / Υλικού 1ης Φάσης: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΟΠΟΣ Υποβολής Αιτήσεων + ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Μπορείτε να στείλετε τις αιτήσεις και απορίες σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η Σύνθεση είναι διαθέσιμη προς Ακρόαση - Free Download στον ακόλουθο σύνδεσμο: [Άδεια Κυκλοφορίας Σύνθεσης Rho (ῥῶ): Creative Commons (BY-SA)]

https://annastereo.bandcamp.com/track/rho

 

 

Απαντήσεις "Τύπου"

Οι ενδιαφερόμενοι που θα επιλέξουν να απαντήσουν υπό την μορφή απαντήσεων ‘Τύπου Α’, μπορούν να επισκεφθούν τον ακόλουθο σύνδεσμο, όπου είναι διαθέσιμο το Ερωτηματολόγιο: http://wp.me/p2zRWp-

 

Οι απαντήσεις του Ερωτηματολόγιου παραμένουν ανώνυμες, ωστόσο, όποιοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να δημοσιευθεί το όνομά τους, ως Συμμετοχή στο project, είναι ευπρόσδεκτοι να στείλουν τα στοιχεία τους, καθώς και πιθανές απορίες, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Απαντήσεις "Τύπου Β"

Παρακαλούμε, όπως αναγράψατε το θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος ως:

«Αίτηση Συμμετοχής ~ CIRCE :The Black Cut: 2016», συμπεριλαμβάνοντας τις παρακάτω πληροφορίες:

• Όνομα / Επώνυμο* • Καλλιτεχνικό Όνομα

• Ημερομηνία Γέννησης • Χώρα-Περιοχή Γέννησης ή/και Διαμονής*

• Σύντομο Βιογραφικό • Ιστότοπος ή Σύνδεσμος* • Τίτλος Έργου*

• Περιγραφή Έργου -ή- Δήλωση Καλλιτέχνη σχετικά με το έργο του • Ημερομηνία Δημιουργίας Έργου*

• Τεχνικές Πληροφορίες (υλικά / εξοπλισμός)

• Φωτογραφικό υλικό των έργων στην τελική τους μορφή ή μελετών /προσχεδίων αυτών

 

*Υποχρεωτική Συμπλήρωση Πεδίου

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Έως: Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου, 2016 [Φάση 1]

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΧΩΡΟΙ

 

Το φετινό Κάλεσμα και συγκεκριμένα η 1η Φάση αυτού, φιλοξενείται ως Signature Treatment, στους

ακόλουθους χώρους, καθώς προσφέρεται δωρεάν στους πελάτες των:

• YOU Hair - Beauty Care Salon | Studio Αισθητικής [Μαρούσι, Αθήνα]: http://www.yousalon.gr/

• GLORIOUS PELEYS Luxury Castle Hotel [Βυζίτσα, Πήλιο]: https://gloriouspeleys.com/

 

 

ΥΠΟΒΟΛΗ Αιτήσεων + Επικοινωνία + Ερωτήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ: annastereoscopic.wordpress.com/κίρκη-circe/ 

ΥΠΟΒΟΛΗ Αιτήσεων ΕΩΣ: Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου, 2016 [Φάση 1]

c i r c e

:the black cut:

Anna Stereopoulou, ©2014~2015~ / (CC BY-SA) 2016~

A STEREOSCOPIC perspective of Music & Art©