Τι κι αν ο μέσος όρος ηλικίας των μελών της μπάντας ξεπερνά τα 69 χρόνια; Οι Rolling Stones που φέτος συμπλήρωσαν μισό αιώνα ζωής, επιλέχθηκαν για πρώτη φορά στην 43χρονη ιστορία του Glastonbury Festival να ηγηθούν του line up του δημοφιλούς φεστιβάλ και με την εμφάνισή τους χθες βράδυ έχουν κάνει σήμερα όλο το διεθνή Τύπο να παραμιλά.

Το BBC καλύπτει από χθες με εκτενή αφιερώματα την εμφάνισή τους ενώ μετά το τέλος της συναυλίας τα απανταχού έντυπα έχουν αφιερώσει μικρά ή μεγαλύτερα κομμάτια των εξωφύλλων τους στην πιο ροκ επιτυχία του Φεστιβάλ. O θρίαμβος των Rolling Stones χθες το βράδυ δεν ήταν απλώς ότι έπαιξαν μπροστά σε περισσότερους από 135.000 θεατές αλλά το ότι τους έδωσαν, τις 2,5 περίπου ώρες της εμφάνισής τους, ό,τι περίμεναν, κι ίσως ακόμη παραπάνω.

Τα δημοφιλή και πολυαναμενόμενα στην χθεσινή συναυλία κομμάτια JumpinJack Flash, You Can't Always Get What You Want και Satisfaction ήρθε να συμπληρώσει και το «ολόφρεσκο» Glastonbury Girl που ο Mick Jagger, έγραψε μια βραδιά πριν την συναυλία.


Μετά το τέλος της συναυλίας ο Michael Eavis, διοργανωτής και ιδρυτής του Glastonbury Festival ομολόγησε στην κάμερα του ΒΒC πως πάντα ήθελε τους Stones και τελικά πιστεύει πως δικαιώνεται (για την καθυστερημένη, προσθέτουμε εμείς) επιλογή του, καθώς πρόκειται για την πιο επιτυχημένη βραδιά που έχει να θυμάται απ’την ιστορία του Φεστιβάλ.

 

Το set list της χθεσινής συναυλίας ήταν: 1 Jumpin' Jack Flash, 2 It’s Only Rock ’n Roll, 3 Paint It, Black, 4 Gimme Shelter, 5 Glastonbury Girl, 6 Wild Horses, 7 Doom And Gloom, 8 Can’t You Hear Me Knocking, 9 Honky Tonk Women, 10 You Got The Silver, 11 Miss You, 12 Midnight Rambler, 13 2000 Light Years From Home, 14 Sympathy For The Devil, 15 Start Me Up, 16 Tumbling Dice, 17 Brown Sugar, 18 You Can’t Always Get What You Want, 19 (I Can’t Get No) Satisfaction

 

Το ίδιο βράδυ με τους Stones ανέβηκαν στην σκηνή οι Elvis Costello και Primal Scream, ενώ το Glastonbury Festival ολοκληρώνεται απόψε, Κυριακή 30 Ιουνίου με την συναυλία των Mumford & Sons.

 

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συναυλία των Rolling Stones από την εμφάνισή τους στο πλαίσιο του Glastonbury Festival: