altΜεγάλη επιθυμία της νεανικής μπάντας Usurum ήταν να οργανώνουν live στα οποία θα βρίσκονται επί σκηνής με αγαπημένους τους καλλιτέχνες, έχοντας ενορχηστρώσει οι ίδιοι τα τραγούδια των φίλων-καλεσμένων τους. Με αφορμή τα δύο πρώτα live τους στο Αλάβαστρον με καλεσμένους τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη στις 6/1 και τον Νίκο Χαλβατζή στις 13/1 το σεξτέτο νέων μουσικων κάνει τις τελευταίες του πρόβες πάνω στα κομμάτια που έχει επεξεργαστεί και διασκευάσει σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες.

Ο Κοσμάς Λαμπίδης και ο Σταύρος Ρουμελιώτης επηρεασμένοι από το ομώνυμο τραγούδι του Νικόλα Άσιμου και έχοντας μία αφοσιωμένη σχέση με τη μουσική δημιουργούν τους Usurum. Οι δύο έγιναν έξι και τα μουσικά τους όργανα ανανέωναν όλο και πιο μελωδικά τον ήχο τους. Ένα νέι, μία κιθάρα, ένα φαγκότο, ένα κοντραμπάσο, ένα πιάνο και τα τύμπανα συνοδευμένα από καλές φωνές διασκευάζουν αγαπημένα τους τραγούδια. Μετέωροι ακόμα ανάμεσα σε αυτό που καλείται παραδοσιακό κι αυτό που θεωρείται μοντέρνο. Αυτό γιατί φέτος το χειμώνα, πέρα από το να πραγματοποιήσουν τις μουσικές τους επιθυμίες, έχουν θέσει ως στόχο να ξεκαθαρίσουν τον ήχο τους, αφαιρώντας κάθε υπερβολή.  

Έναυσμα για τα live αυτά αποτέλεσε η διάθεσή τους να δουλέψουν ως μπάντα πάνω στο μουσικό υλικό άλλων τραγουδοποιών που θαυμάζουν. Οι πρόβες έγιναν μαζί με τους καλλιτέχνες και οι ενορχηστρώσεις προέκυψαν από διάδραση. Όπως λένε και οι ίδιοι αυτό που στην ουσία απολαμβάνουν από αυτή τη διαδικασία είναι να παίζουν με ήχους, να δίνουν ήχους και να τους δίνεται βήμα να δημιουργούν πάνω σε τραγούδια. Τις δύο αυτές βραδιές θα ακουστούν διασκευές σε αγαπημένους καλλιτέχνες όπως: Χατζιδάκις, Τσιτσάνης, Θ.Παπακωνσταντίνου, Radiohead κ.ά. με σημείο αναφοράς τον πρώτο τους δίσκο σε ελληνικό στίχο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει την άνοιξη από τη Yafka Records.

Οι Usurum είναι:
Κοσμάς Λαμπίδης: φωνή, νέι
Σταύρος Ρουμελιώτης: ηλ. κιθάρα, φωνή
Γιώργος Σταυρίδης: τύμπανα
Λάμπρος Λαπίνας: φαγκότο
Σοφία Γιαννίτσιου: πιάνο, φωνή
Κώστας Πατσιώτης: κοντραμπασο, ηλ. μπάσο και στον ήχο ο Γιάννης Ταβουλάρης

«Αλάβαστρον», Δαμάρεως 78 Παγκράτι | ώρα έναρξης: 21.30 | είσοδος: 5 ευρώ