Η πρώτη από τις δυο πολυαναμενόμενες συναυλίες του mega star κύριου Sting πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στη χώρα μας, στο Ηρώδειο. Sold out ήδη από τον Γενάρη οπότε και ανακοινώθηκε η προπώληση, μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θα μοιραζόταν την σκηνή με τον Τζαμαϊκανό star της Reggae και των χορευτικών σουξέ Shaggy. Αφορμή για αυτήν την φαινομενικά αταίριαστη σκηνική σύμπραξη, ήταν η πρόσφατη δισκογραφική τους συνεργασία στο άλμπουμ «44/876», που οδήγησε σε μια κοινή περιοδεία στο πλαίσιο της προώθησης αυτού του υλικού.

 

Το ρολόι έδειχνε 21.05 ακριβώς όταν βγήκαν και οι δύο ορμητικά στη σκηνή μαζί με μια φουλ ροκ μπάντα και χωρίς προλόγους και επισημότητες προϊδέασαν το κοινό για το πάρτι που θα ακολουθούσε. Πρώτη φορά σε συναυλία στο Ηρώδειο σήκωνες ανενόχλητος το κινητό σου να φωτογραφίσεις και να βιντεοσκοπήσεις σα να ήσουν κάπου αλλού.

 

Η συμμετοχή ήταν ενθουσιώδης αυθόρμητη και εκρηκτική για μία ώρα και σαράντα λεπτά χωρίς διάλλειμα που ήταν και οι δύο μαζί στη σκηνή. Ακούσαμε αρκετά από τα τραγούδια της συνεργασίας τους ευτυχώς σε ισορροπία με τα υπέρ κλασσικά σουξέ του Βρετανού «Fields of Gold», «Shape of my heart», «So lonely», «Roxanne» «Englishman in New York», «Message in a Bottle», «Desert Rose», «Every breath you take» «Fragile» και κάποιες από τις μεγάλες χορευτικές επιτυχίες του Τζαμαϊκανο «Hey sexy lady», «Boombasctic» κλπ.

 

Ήταν σαφές πως το κοινό είχε έρθει για τον Sting και πως η παρουσία του Shaggy να αλωνίζει τη σκηνή όπως θα έκανε σε beach party καθώς και η διασκευή των τραγουδιών σε ρυθμό reggae με τη συμμετοχή σε όλα ανεξαιρέτως του Τζαμαϊκανού με ραπαρίσματα και οριακά σε ρόλο ανιματέρ ξένισε αρκετούς.

 

Έλειψε η ατμόσφαιρα και η προσήλωση σε κάποια τραγούδια που αποτελούν μέρος μιας παγκόσμιας μουσικής μυθολογίας και ειδικά σ’ ένα χώρο μοναδικό και μυστηριακό όπως το Ηρώδειο, που σχεδόν το επιβάλλει.

 

Περίσσεψε όμως το κέφι και θα ήμασταν άδικοι και γκρινιάρηδες να μην λέγαμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έδειχνε να το απολαμβάνει όρθιο στις κερκίδες χορεύοντας, τραγουδώντας και χειροκροτώντας.

 

Συνθήκη που σπάνια βλέπουμε στο Ηρώδειο και στην οποία συνετέλεσε σίγουρα και ο ενθουσιώδης Τζαμαϊκανός πετυχημένος στο είδος μουσικής που κάνει (περί ορέξεως...)

 

Εντέλει η μουσική είναι και γιορτή!

 

Αν μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι η συγκεκριμένη συνεργασία και το σόου των δύο καλλιτεχνών ταίριαζε καλύτερα σ’ ένα χαλαρό συναυλιακό χώρο στην Αθήνα, από τους πολλούς, που θα επέτρεπε στους θεατές να εκτονωθούν πιο κοντά στη σκηνή και με άλλο τρόπο.

 

O 66 χρόνος κ.Sting παραμένει φωνητικά, εμφανισιακά και επικοινωνιακά σε μεγάλα κέφια. Παντοτινοί θαυμαστές του και… εύθραυστοι θα τον ακολουθούμε με κάθε ευκαιρία, σε κάθε βήμα, σε κάθε κίνηση, σε κάθε συνεργασία.