Ένας έφηβος που δε μεγάλωσε ποτέ, ένα παιδί που έγινε θύμα της ίδιας του της οικογένειας ήταν και ο Kurt Cobain. Το περιβόητο ντοκιμαντέρ «Montage of Heck» για τη ζωή του μεγάλου ροκ σταρ που προβλήθηκε στο πλαίσιο του In-Edit Festival στην Αθήνα, παρουσιάζει τις ήδη γνωστές ιστορίες που περιβάλλουν τη ζωή του, αλλά ρίχνει φως και σε ορισμένα άγνωστα σημεία με βίντεο και φωτογραφίες από την προσωπική του ζωή. 

 

Με μια ματιά από την κλειδαρότρυπα ο φακός της κάμερας πιάνει τη ζωή του από την αρχή, μέσα από τις αφηγήσεις της μητέρας του Wendy O ‘Connor. O Kurt ήταν το παιδί που η οικογένειά του ήθελε πολύ να αποκτήσει και εν τέλει απορρίφθηκε από αυτή. Μοναδική του διέξοδος η μουσική και τα ναρκωτικά. Ποτέ του δεν ήθελε τη δημοσιότητα, όπως εξομολογήθηκε η γυναίκα του Cortney Love. Το όνειρό του ήταν να καταφέρει να βγάλει πολλά χρήματα και να μείνει στο σπίτι καταναλώνοντας ηρωίνη.


Μέσα από μια ευαίσθητη ματιά, το "Montage of Heck" ρίχνει το ενδιαφέρον του θεατή επάνω στον ψυχισμό του Cobain και τον τρόπο που διαμορφώθηκε αυτή η προσωπικότητα μέσα από τις τραυματικές παιδικές του εμπειρίες. Με μια εξαιρετική σκηνοθεσία θέτει σε πρώτο πλάνο τον Kurt Cobain χωρίς να υπερπροβάλλει τους Nirvana μέσα από τον ίδιο. Είναι μια μεγάλη σε διάρκεια ταινία που δεν κουράζει τον θεατή καθώς διαθέτει γρήγορη ροή και πολλές εναλλαγές. Οι αφηγήσεις για τη ζωή του, από τα πρόσωπα της οικογένειάς του αλλά και από τους φίλους του, δημιουργούν ένα σφίξιμο στο στομάχι, για έναν ταλαντούχο άνθρωπο που κατέκτησε όλα όσα ήθελε, όμως ποτέ δεν κατάφερε να νιώσει γεμάτος. Μέσα από το ντοκιμαντέρ μπορούσε κανείς να βιώσει τη θλίψη την επιτυχία του, ακόμα και τον πόνο του στο στομάχι. Σοκάρει με τέτοια διακριτικότητα που είναι αδύνατο να αποστασιοποιηθεί κανείς και να παραμείνει ανέπαφος.

 

Παρέμεινε για όλη του τη ζωή ένας έφηβος και αυτό γινόταν ξεκάθαρο μέσα από τον τρόπο που αντιμετώπιζε τη δημοσιότητα των Nirvana. Ο Kurt Cobain δεν έχασε ποτέ την ματιά του παιδιού, διψούσε να ανακαλύψει τον εαυτό του μέσα από νέες εμπειρίες, πάντοτε με την αθωότητα της ηλικίας που στερήθηκε να ζήσει όπως θα ήθελε. Έφυγε αθόρυβα, αφού πρώτα όμως τάραξε τα νερά μιας ολόκληρης γενιάς, στρέφοντας τα μουσικά πράγματα προς μια διαφορετική κατεύθυνση.