Η «Παραγγελιά» ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 σε έναν γεμάτο χώρο, με τους δυο να βρίσκονται σε πολύ καλή διάθεση σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα τραγουδιών. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας είναι δυο καλλιτέχνες που έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι ταιριάζουν επί σκηνής και οι κοινές τους εμφανίσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο αποτελούν μια ακόμη επιβεβαίωση.

 

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τραγούδια των δύο καλλιτεχνών με τα οποία έγιναν γνωστοί και αγαπήθηκαν από τον κόσμο, ενώ στο δεύτερο μέρος πραγματοποιείται η Παραγγελιά. Σε κάθε τραπέζι υπήρχε μια λίστα με τραγούδια από τα οποία ο κόσμος ψήφισε ποια θα ήθελε να ακούσει. Η μοναδική διαφορά με το δημοψήφισμα, όπως είπε ο Γιάννης Κότσιρας ήταν ότι εκείνοι θα έπρατταν σύμφωνα με το αποτέλεσμα. Σε ένα αρκετά μεγάλο μέρος του προγράμματος μοιράστηκαν οι δυο τους τη σκηνή, ενώ πολλές ήταν οι στιγμές που βρέθηκε ο καθένας μόνος του, με ομαλές εναλλαγές τόσο μεταξύ των τραγουδιών όσο και μεταξύ των καλλιτεχνών.

 

Το πρόγραμμα το άνοιξαν οι δυο τους, ενώ πολύ γρήγορα τη θέση τους στη σκηνή παραχώρησαν στη νεαρή Παυλίνα Βουλγαράκη. Η ίδια αποτελεί μια ήρεμη παρουσία που θα κάνει ακόμα πιο καλές εμφανίσεις αν εξοικειωθεί περισσότερο με τον κόσμο από κάτω. Γράφει και ερμηνεύει με αρκετά μεγάλη επιτυχία τα δικά της τραγούδια και έχει τη δυνατότητα να εδραιωθεί.

 

Ο Γιάννης Κότσιρας ιδιαίτερα επικοινωνιακός με τον κόσμο, έκανε μια αναφορά στους νέους καλλιτέχνες των οποίων τα τραγούδια δυστυχώς δεν γίνονται γνωστά. Έμπειρος και εξοικειωμένος με τους μεγάλους χώρους, φαίνεται πως η φετινή συνεργασία του ταιριάζει.

 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αυθόρμητος με τον κόσμο, όπως άλλωστε συνηθίζει, ερμήνευσε όλες του τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά κινήθηκε και σε πιο λαϊκά μονοπάτια στα οποία δεν τον έχουμε συνηθίσει αλλά του ταιριάζουν.

 

Η «Παραγγελιά» είναι ένα περίπου τετράωρο πρόγραμμα, δεμένο με ομαλές εναλλαγές, το οποίο φαίνεται να έχει προβαριστεί καλά. Σε αντίθεση με τα περισσότερα σχήματα, στόχος του δεν είναι μόνο η διασκέδαση, χωρίς βέβαια να την θέτει σε δεύτερο επίπεδο. Και οι τρεις τους έχουν δέσει μεταξύ τους, με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Κότσιρα σε σημείο μεγάλης πλέον ωριμότητας. Ξέρουν τι θέλουν να κάνουν και το κάνουν καλά.

 

Μαζί τους στη σκηνή συνέβαλαν στο θετικό αποτέλεσμα οι: Άκης Κατσουπάκης (ενορχήστρωση, πιάνο), Άκης Αμπράζης (μπάσο), Κώστας Μιχαλός (κιθάρα), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Φίλιππος Σπυρόπουλος (τύμπανα), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα), Steve Tesser (κιθάρα).