Ήταν γνωστό από μέρες ότι έχει γίνει sold out στις 2 συναυλίες που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και γι αυτό δεν ήταν έκπληξη η σχετική πολυκοσμία στις σκάλες αλλά και έξω από το Παλλάς μέχρι και 1 ώρα πριν από τη συναυλία της Τρίτης.

 

Και μπορεί το ρεπερτόριο των δυο ερμηνευτών (με συνθέσεις Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου και Σταύρου Κουγιουμτζή μεταξύ άλλων) να μην έκρυβε τη μεγάλη έκπληξη όπως και γενικότερα η ίδια η συναυλία στην περάτωση της, αλλά το σίγουρο είναι ότι όχι μόνο έφευγες με καλή διάθεση από το Παλλάς αλλά και η απόλυτα εμφανής διάθεση του κοινού να ευχαριστηθεί (2,5) ώρες με κλασσικά τραγούδια και μελωδίες.

 

Στα συν θα βάλουμε την απόδοση των δυναμικών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού (με μοναδική εξαίρεση τη χειρίστρια των κρουστών) τον ίδιο τον Λουκά Καρυτινό που φάνηκε μάλιστα να αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα στις συμφωνικές στιγμές που μπορούσε να εδραιώσει στην αίθουσα μέσω των μελωδιών του Μίκη Θεοδωράκη, την ακριβολογία της φωνής της Μαρίας Φαραντούρη, το πάθος του Γιώργου Νταλάρα ειδικότερα σε κάποιες ερμηνείες (με χαρακτηριστικότερη ίσως αυτή στο σεφαρδίτικο Avre tu puerta cerrada), τις άψογες δυναμικές του Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι.

 

Την ίδια στιγμή θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπήρχαν και μερικά προβλήματα με κυριότερο ίσως το λάθος μικρόφωνο στη φωνή του Γιώργου Νταλάρα, κάτι που τον ανάγκαζε στο πρώτο μέρος να απομακρύνεται όταν ανέβαζε ένταση χωρίς να μπορέσει όμως να ξεπεράσει την ηχοληπτική μουντίλα που απέδιδε στα ηχεία. Κάτι που διορθώθηκε επαρκώς στο δεύτερο μέρος χωρίς όμως να ακούσουμε σωστά τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα εντούτοις σε κανένα σημείο της συναυλίας (και που δεν χρεώνεται σε αυτόν). 

 

 

Δεν κομίσθηκε κάποια γλαύκα στη χθεσινή συναυλία, ήταν μια παράθεση πεπατημένων οδών με πάθος από τη μεριά των ερμηνευτών και αυτό κρατούμε ως πηλίκο.

 

 

Το κοινό χειροκρότησε με θέρμη του δύο πρωταγωνιστές και σε ελάχιστα σημεία είχαμε παρεκτροπές τύπου «σηκώνω το κινητό να φωτογραφήσω με φλας» (ήμαρτον) ή χειροκρότημα σε άσχετα σημεία (με λανθασμένη αντίληψη του exodus των τραγουδιών επειδή υπήρχαν σημεία κρεσέντο στις ενορχηστρώσεις).

 

 

Να υποσημειώσουμε ότι οι αμοιβές των δύο καλλιτεχνών καθώς και μέρος των εσόδων των δύο συναυλιών διατέθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την υποστήριξη προσφύγων και αστέγων.

 

 

Τι έπαιξαν στο Παλλάς 

 

1. Άσπρο Περιστέρι – Γ. Νταλάρας

2. Τα πρώτα λόγια – Γ. Νταλάρας

3. Ο ουρανός φεύγει βαρύς - Γ. Νταλάρας

4. Ήταν πέντε, ήταν έξι – Γ. Νταλάρας

5. Όλα καλά – Γ. Νταλάρας

6. Του μικρού βοριά – Μ. Φαραντούρη

7. Το φεγγάρι είναι κόκκινο – Μ. Φαραντούρη

8. Antonio Torres Hereida – Μ. Φαραντούρη

9. El Paso Del Ebro(Ay Carmela) – Μ. Φαραντούρη

10. Θεός αν είναι – Γ. Νταλάρας

11. Η μπαλάντα των αισθήσεων & των παραισθήσεων – Γ. Νταλάρας

12. Ο Αντώνης – Μ. Φαραντούρη

13. Άσμα Ασμάτων – Μ. Φαραντούρη

14. Άρνηση – Μ. Φαραντούρη & Γ. Νταλάρας

 

Β Μέρος

 

1. Ο εφιάλτης της Περσεφόνης – Μ. Φαραντούρη

2. Το μαγικό χαλί – Μ. Φαραντούρη

3. Κεμάλ – Μ. Φαραντούρη

4. Δρόμοι παλιοί – Μ. Φαραντούρη

5. Το γελαστό παιδί – Μ. Φαραντούρη

6. Όμορφη πόλη – Γ. Νταλάρας

7. Avre tu puerta cerrada – Γ. Νταλάρας

8. El emigrante – Γ. Νταλάρας

9. Η μάγισσα της αραπιάς – Γ. Νταλάρας

10. Μη μου θυμώνεις μάτια μου – Γ. Νταλάρας

11. Πόσο λυπάμαι – Μ. Φαραντούρη

12. Αχάριστη – Μ. Φαραντούρη & Γ. Νταλάρας

13. Βρέχει στη φτωχογειτονιά – Γ. Νταλάρας

14. Να με θυμάσαι – Γ. Νταλάρας

15. Σαν το μετανάστη – Γ. Νταλάρας & Μ. Φαραντούρη

16. Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ – Μ. Φαραντούρη & Γ. Νταλάρας

17. Λίγο ακόμα – Μ. Φαραντούρη & Γ. Νταλάρας

Encore: Βρέχει στη φτωχογειτονιά – Γ. Νταλάρας & Μ. Φαραντούρη