Άγαμοι Θύται σέλφι. Αυτό είναι το νέο πρότζεκτ με μουσική και πρόζα από το γνωστό συγκρότημα που έχει καλέσει αυτή τη φορά τον Κώστα Μακεδόνα και τον Σπύρο Παπαδόπουλο για ενισχύσεις σε ένα τρίωρο πρόγραμμα που ξεκινάει λίγο πριν τα μεσάνυχτα και παίζει ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Τι θα δει κάποιος που θα επιλέξει να πάει στην Άνοδο την Παρασκευή ή το Σάββατο.

 


Θα δει πολλούς καλλιτέχνες επί σκηνής (Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής και Ρούλα Μανισάνου) 6 μουσικούς, δύο χορεύτριες και έναν εξαιρετικό Κώστα Μακεδόνα που μάλλον κλέβει την παράσταση χωρίς να χρειάζεται να παίξει ή να απομνημονεύσει κάποιο κείμενο, αλλά να τραγουδήσει με την ψυχή του. Θα δει επίσης σκετσάκια που αφορούν τις πολιτικοκοινωνικές συνθήκες της εποχής και θα ακούσει αρκετά τραγούδια. Σίγουρα αν πάει με μεγάλη παρέα θα έχει αρκετό χρόνο να πει τα νέα του μέχρι να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

 

Για το μουσικό κομμάτι εκτός από τον Κώστα Μακεδόνα που όπως είπαμε είναι εξαιρετικός στις καλές στιγμές είναι και ο «μουσικός» Δημήτρης Σταρόβας που ως γνωστόν είναι και ένας καλός κιθαρίστας και η παρουσία του στη σκηνή έδινε πάντα μία δυναμική με τις γνωστές επιτυχίες «Επαθα ποιότητα», «Μικρό τραγούδι» κλπ.

 

Εκείνο που σηκώνει κουβέντα είναι τα κείμενα που υπογράφει η Δήμητρα Παπαδοπούλου, αλλά και η σκηνοθεσία του Ιεροκλή Μιχαηλίδη που δεν μπορεί να πει κανείς ότι χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, ειδικά όταν με προηγούμενες παραστάσεις τους οι Άγαμοι έχουν βάλει τον πήχη ψηλά. Μέσα σε ενδιαφέρουσες πρόζες και σκετσάκια που προκάλεσαν το γέλιο σε ένα κοινό που είχε πάει με προδιάθεση να γελάσει, υπάρχουν και κάποιες αδιάφορες στιγμές που «παίζουν» με κλασικά κοινωνικά στερεότυπα και ένα χιούμορ μάλλον ξεπερασμένο. Το πως θα τα χαρακτηρίσει κάποιος μάλλον εξαρτάται από το πόσο τους έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν ή ακόμα και πόσο χρονών ήταν το ’90...

 

 

ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 


 

Για τους δανειστές: "Εμείς θέλουμε τα λεφτά τους και αυτοί θέλουνε τα λεφτά τους" 

Μιχαηλίδης για τον Σταρόβα: "Στη βάφτισή του τον καθελκίσαμε και του σπάσαμε και μία σαμπάνια στο πλάι: Δημήτρης είπαμε"

Μιχαηλίδης: Πηγαίνεις για βελονισμό; 
Σταρόβας: Πηγαίνω, αλλά δεν με πιάνει. 

Μιχαηλίδης: Που να σε πιάσει, εσύ θες ακοντισμό!

"Κάθε μέρα πηγαίνω στο Praktiker και ψάχνω την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ"

Δωρεάν ήταν οι σίτες τα πλήρωνε άλλος. Το έγραφε από κάτω. "Δωρεάν έξοδα ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ"

Το Ποτάμι μετά τη συντριβή θα λέγεται Συτριβάνι

Στις εσωκοματικές εκλογές της ΝΔ βοήθησε και ο πατέρας του Κυριάκου. Πήρε τον Μειμαράκη τηλέφωνο να του ευχηθεί καλή επιτυχία.

Ο Τσίπρας μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευση πήρε το καλύτερο μνημόνιο και έφυγε.


 

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος κάνει guest εμφάνιση με λίγο χρόνο στη σκηνή σε ένα πρόγραμμα που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και όπως γράφει στο δελτίο τύπου «Αυτοϊκανοποιούνται ως γνήσιοι νεοέλληνες που άπλωσαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους» και το αποχαιρετιστήριο σύνθημα:


Άγαμοι Θύται… με αξιοπρέπεια,
Άγαμοι Θύται… από μόνοι μας,
Άγαμοι Θύται… selfie

 

Posted by Άνοδος / Anodos on Thursday, 14 January 2016

 

 


Πληροφορίες

 

ANODOS Live Stage, Πειραιώς 183, Αθήνα

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

 

Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος: 15 ευρώ (είσοδος και ποτό στο μπαρ)
Μπουκάλι από 120 ευρώ (4 άτομα)

Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλ.: 210 3468100 & 6978 000087