Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι Pink Martini χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στη χώρα μας κι αυτό γιατί δεν πέρασε χρόνος από την τελευταία τους συναυλία στην Ελλάδα και ξανά εμφανίζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για 3 συνολικά παραστάσεις.

Στην πρώτη τους χθεσινή συναυλία το συγκρότημα με τους 12 μουσικούς φιλοξενήθηκε στη σκηνή του Γκάζι Live και το αθηναϊκό κοινό έσπευσε για άλλη μια φορά να τους ακούσει. Αν και με μία ώρα καθυστέρηση, η υποδοχή ήταν θερμή χάρις στο εναρκτήριο Let’s never stop falling in love. Η μπάντα σε απόλυτη φόρμα εκτέλεσε μία επιλογή τραγουδιών από τα 7 άλμπουμ τους, με κάποια από το τελευταίο τους,”Dream a little dream”, που όμως ήταν έτσι προσαρμοσμένα στη ροή της συναυλίας που με χαρά τα απόλαυσαν οι ακροατές.

 

Έτσι, ακούσαμε τα δημοφιλή Je ne veux pas travailler, Lilly, Que sera sera, Amado mio, Donde estas Yolanda, τα ρυθμικά And then you‘re gone και But now I ‘m back, τα πιο μελωδικά Andalucia και La soledad, τα έθνικ Omide Zendegani από το Ιράν, Üsküdar'a Gideriken από την Τουρκία, ένα τραγούδι από το Bollywood και Τα παιδιά του Πειραιά με υπέροχη ελληνική προφορά, ενώ στα encore μας επιφύλασσαν το ντουέτο Get Happy/ Happy Days Are Here Again και το χορευτικό Brazil.

 

Οι μουσικοί με ευκολία άλλαζαν ύφος και ρυθμούς, έπαιζαν σόλο ή συμπλήρωναν την ορχήστρα, ενώ οι τραγουδιστές, η γνωστή China Forbes, αλλά και ο τενόρος από το Oregon, Ari Saphiro, ήταν υπέροχοι στο ρόλο τους. Στην απόδοση ενός υψηλών στάνταρντ αποτελέσματος, μεγάλο ρόλο έπαιξε ο ήχος που ήταν εξαιρετικός και προσέθεσε στην εμπειρία των ακροατών τη χαρά να απολαμβάνουν τόσα όργανα με τέτοια καθαρότητα.

 

Το Γκάζι live, ένας χώρος με ελάχιστα καθίσματα, και μια μεγάλη πλατεία για όρθιους, αν και γεμάτο, είχε το χώρο για να κουνηθούν όσοι το ήθελαν στους ρυθμούς των τραγουδιών. Παρ’ ότι  το κοινό άργησε να ζεσταθεί και δεν βρέθηκε σε διάθεση για χορό και πάρτυ, διασκέδασε και κουνήθηκε.

 

Η αλήθεια είναι ότι εγγενώς η μουσική των Pink Martini είναι μια μουσική που σε ταξιδεύει, σε ευχαριστεί, σε συγκινεί ενίοτε, αλλά δεν σε απογειώνει. Αντίστοιχη ήταν αναμφίβολα κι η αίσθηση που αφήνει η εμπειρία μιας συναυλίας τους, μια γλυκιά ανάμνηση, αλλά όχι αξέχαστη.