Εδώ και τέσσερις Πέμπτες η Βασιλική Καρακώστα έχει ξεκινήσει εμφανίσεις σ’ έναν καινούριο χώρο στην Αθήνα το Holy wood stage (μην ξεγελιέστε, πρόκειται για λογοπαίγνιο με το τίμιο ξύλο μιας και στεγάζεται σε παλιό ξυλουργείο, επιπλάδικο) στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Αγ.Δημητρίου. Εκτός  της καθιερωμένης πιάτσας του κέντρου, αλλά με εύκολη πρόσβαση.


Κερδίστε διπλές προσκλήσεις με ποτό εδώ


 

Βρεθήκαμε κι εμείς εκεί την προηγούμενη Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη γαρ) να την παρακολουθήσουμε.
 

Ο χώρος είναι καλοφτιαγμένος, λειτουργικός και νεανικός με πολλά stand με καλή ορατότητα όπου κι αν κάθεσαι, ευρύχωρο bar και άνετα τραπέζια. Η βραδιά ξεκινάει με καλούς οιωνούς λοιπόν. Η Βασιλική Καρκώστα κινείται με ευελιξία σε αυτό το πρωτότυπο Project που η ίδια έχει ονομάσει η Κουρελού και εμπλουτίζεται με τα χρόνια. Τραγούδια του Ν. Πορτοκάλογλου από τον πρώτο της δίσκο την Σβούρα, παλιά λαϊκά (ο ντόκτορ, μικρός αρραβωνιάστηκα, ξημερώνει και βραδιάζει, η ταμπακιέρα) αναφορές στον Σαββόπουλο (Καραγκιόζης) στον Παπάζογλου (Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ) στον Bregovic (Ederlezi) στον Μούτση (Δεν λες κουβέντα) και φυσικά τραγούδια από την τελευταία της δουλειά τα Επικίνδυνα και την Ελληνική παράδοση (μεσοπέλαγα αρμενίζω-σούστα- ικαριώτικο) που τόσο αναδεικνύει η φωνή της.

Όλα αυτά όμως θα ήταν μια απλή παράθεση τραγουδιών αν δεν ήταν καλά «δεμένα» με την ερμηνεία της Βασιλικής, μια παρουσία δυναμική, παθιασμένη γεμάτη ενέργεια και νεανική ορμή που συμμετέχει ψυχή τε και σώματι, παίζοντας κρουστά, μιλώντας με τον κόσμο αλλά και με την καλοκουρδισμένη μπάντα της που αποτελούν ο Demian Gomez (κρουστά, τύμπανα),ο Νίκος Σάλτας (ηλ. όργανο-συνθετητές) και οι δαίμονες των εγχόρδων δηλαδή ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης (ηλεκτρ. βιολοντσέλο, κρουστά) και η Λυδία Μπουντούνη (βιολί, βιόλα, κρουστά), ένα μοναδικό δίδυμο που κυριολεκτικά απογειώνει την παράσταση με το «δαιμονισμένο» παίξιμο τους και την μοναδική τους χημεία. Μια πρωτότυπη και ευτυχής συνεργασία με την ερμηνεύτρια που απέδωσε πρώτα τον δίσκο τα Επικίνδυνα, μια σειρά live τα τελευταία 2 χρόνια και συνεχίζει να προχωράει και να εξελίσσεται. Πρόσφατα ακούσαμε 2 τραγούδια με τον υπέρτιτλο «Μ’ αρέσει να μιλάω για την αγάπη που θα ρθεί» ένα καινούργιο της Λυδίας Μπουντούνη το «Μ’αρεσει να μιλάω» και την εμπνευσμένη διασκευή στον υπέροχο Κηπουρό του Π. Παυλίδη. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, και προσωπικά θα ήθελα τον ήχο ένα κλικ πιο κάτω σε ένταση.

Ανακαλύψτε λοιπόν τις Πέμπτες στον καινούργιο αυτό χώρο το Holy wood Stage την Βασιλική Καρακώστα και τη γεμάτη ενέργεια παρέα της  σ’ ένα πρόγραμμα με τα πόδια βαθιά ριζωμένα στη γη και τη συλλογική μας μνήμη και τα μάτια… στο μέλλον.

 

Στα συν οι πολύ προσιτές τιμές και ο καθαρός χώρος.