Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έπαιρνα την απόφαση να πάω σε μια συναυλία σουίνγκ ελληνικού συγκροτήματος και πολύ περισσότερο δεν περίμενα ποτέ ότι θα φύγω από αυτήν με ένα πλατύ χαμόγελο. Την Κυριακή το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου η Penny και οι Γάτοι της, ήτοι Penny & The Swingin΄ Cats, στο Half Note, ήταν το απόλυτο… ρόφημα για να αρχίσει η εβδομάδα με αισιοδοξία.

Αυτά τα έξι παιδιά – μουσικοί επί σκηνής έπαιξαν τα τραγούδια τους από το μίνι τους άλμπουμ «Retro», ζέσταιναν το ολίγον μουδιασμένο στην αρχή κοινό, κάποια στιγμή τους σήκωσαν από τις καρέκλες τους και στο τέλος ήταν οι θεατές εκείνοι που δεν τους άφηναν να φύγουν.

 

Το πρόγραμμά τους εκτός από τα δικά τους κομμάτια περιελάμβανε διασκευές γνωστών τραγουδιών όπως τα «Cheek to Cheek», «Stray Cat Strut», «Johnny B. Goode», «Tainted love», «Wipeout» τα οποία αποδόθηκαν κατά περίσταση σε ρυθμούς σουίνγκ, τζαζ, ροκ εν ρολ ή και ροκαμπίλι.

 

Η εποχή που ζούμε έχει ανάγκη από μπάντες σαν τους Penny & The Swingin΄ Cats. Συγκροτήματα που δεν ξέρουν απλώς μουσική και πώς να σταθούν πάνω στη σκηνή αλλά κυρίως πώς να μεταδώσουν το πάθος τους κάτω από αυτήν. Με σημαιοφόρο την Penny, η οποία ουσιαστικά αυτή είναι η γάτα της παρέας, με την ερμηνεία της και την θεατρικότητα της. Είναι αυτή που βάζει το αλάτι ή για να είμαστε περισσότερο ακριβείς το πιπέρι έτσι ώστε να μεταφερθούμε νοερά στον Μεσοπόλεμο την εποχή που ανθούσε το σουίνγκ. Αν και με την συγκεκριμένη μπάντα καλά κάνει το σουίνγκ και ανθεί και στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

 

Oι Penny & The Swingin΄ Cats έχουν τον τρόπο να σε πάρουν από το χέρι και να σε ταξιδέψουν. χωρίς να σε πιέσουν. Και αυτή είναι η μεγάλη τους επιτυχία.

 

Penny & The Swingin’ Cats

Πέννυ Μπαλτατζή, τραγούδι, Γιώργος Ζερβός, κιθάρα, τραγούδι, Δημήτρης Γρηγοριάδης, τύμπανα, Στάθης Παρασκευόπουλος, κοντραμπάσο, Βαγγέλης Κατσαρέλης, τρομπέτα, Γιώργος Λαγογιάννης, πλήκτρα.