Η Γιώτα Νέγκα είναι σπουδαία τραγουδίστρια. Αυτό είναι μια από τις βασικές διαπιστώσεις που κάνεις για ακόμη μία φορά βλέποντάς τη -σε ένα κατά βάση λαϊκό πρόγραμμα- που ετοίμασε με τον Θέμη Καραμουρατίδη στο Σταυρό του Νότου – plus και το οποίο θα παίζεται κάθε Δευτέρα για λίγες παραστάσεις.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου προσωπικού της δίσκου Καινούριο φιλί, στο οποίο έχει γράψει τη μουσική ο Καραμουρατίδης στήνουν ένα ωραίο πρόγραμμα που ταιριάζει στη φωνή και το ύφος της. Διαφορετικό από αυτό που παρουσίαζε η ίδια πέρυσι στη Χελώνα υπό την καθοδήγηση του Σταμάτη Κραουνάκη. Λιγότερο θεατρικό και αυτό μάλλον είναι καλό, παρότι και η τελευταία της εμφάνιση ήταν στο πλαίσιο θεατρικής παράστασης για τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, όπου ήταν επίσης πολύ καλή. Η Νέγκα έχει μία σπάνια σιγουριά που της δίνει έναν διαφορετικό αέρα στη σκηνή. Είναι μια φωνή που μας λείπει και έχει κάτι από τη συναισθηματική μας βάση.

 

Ο Καραμουρατίδης είχε κι αυτός το δικό του ερμηνευτικό χρόνο και την όμορφη εκδοχή του Εν λευκώ. Η παράσταση αυτή είναι και για εκείνον ένα βήμα παρακάτω μετά από την μακρόχρονη επί σκηνής συνεργασία του με την Νατάσσα Μποφίλιου

 

Παίζουν και τα 10 τραγούδια του νέου τους δίσκου (που θα κυκλοφορήσει με την υποστήριξη του MusicPaper.gr και θα πωλείται λογικά από την επόμενη Δευτέρα και στο live) που τα έχουν σκορπίσει με ωραίο τρόπο μέσα στα γνωστά και αγαπημένα ή στα λιγότερο γνωστά, αλλά επίσης αγαπημένα. Ήταν πολύ όμορφο που ακούσαμε τη Γιώτα Νέγκα να τραγουδάει: Επεμβαίνεις, Τα καντήλια, Θα κλείσω το παράθυρο και το Έχω έναν καφενέ, που έχει λίγες γυναικείες ερμηνείες.

 

Οι Μέρες αδέσποτες του Θηβαίου και το Ραντεβού της Μποφίλιου στο ζέσταμα ίσως να μην ταίριαζαν και πολύ με το live έτσι όπως εξελίχθηκε τελικά σε αντίθεση με το Εγώ μεγάλωνα για σένα και τις Μεγάλες αγάπες που βρήκαν ωραία τη θέση τους στο περίπου τρίωρο πρόγραμμα.

 

Για ακόμη μία φορά βέβαια επιβεβαιώθηκε το οξύμωρο του λαού μας που από τη μία χρησιμοποιεί τη λέξη λαϊκός λες και είναι κάτι προβληματικό και από την άλλη μόλις ακούσει τα Δειλινά ή τη Δραπετσώνα τα χέρια του πετάγονται πάνω με ταχύτητα κυβερνητικής φορολόγησης.

 

Και επειδή όσοι πηγαίνουν στις πρεμιέρες συνήθως έχουν και τα τυχερά τους, στη σκηνή ανέβηκε ο Χρήστος Νικολόπουλος και ακούσαμε τη Διαθήκη, η Μελίνα Ασλανίδου που τραγούδησε το λάθος και η Νατάσσα Μποφίλιου που τραγούδησε το Μέχρι το τέλος. Τραγούδι που θα ταίριαζε και στην κανονική ροή του προγράμματος να το λέει η Γιώτα Νέγκα. Της πάει που λένε…