Αν πέρυσι μας ζέστανε με το πρόγραμμα «Καλοριφέρ» φέτος με την Αρμένικη Βίζιτα μας έβαλε φωτιά. Ο Φοίβος Δεληβοριάς καλύτερος από ποτέ έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 18/1 στο Passport. Ο τίτλος, χαρακτηριστικός του προγράμματος. Το πρόγραμμά του διαρκεί 4 ώρες τουλάχιστον και είναι η πρώτη φορά που είναι όσο μεγάλο και τόσο ευρύ ρεπερτοριακά με φόντο ένα πανέμορφο σκηνικό με "σπιτικά" αντικείμενα: Κουτιά πίτσας, καναπές, καλόγερος, περιοδικά, σουτιέν και μία σειρά από πολύχρωμα φωτιστικά.

ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ήταν σαν το σπίτι μας που λένε. Μέχρι και τα παπάκια χορέψαμε γιατί όπως λέει και ο ίδιος σε μία δική του εκδοχή στο περιβόητο άσμα "Τα παπάκια δυστυχώς, ήταν άθλιος χορός που τον χόρευα μικρός". Ο Φοίβος Δεληβοριάς ξέρουμε ότι είναι καλός στο να αφηγείται ιστορίες και να τις τραγουδάει. Έχει τον τρόπο του. Ακόμα και όταν τις έχουμε ξανακούσει χαμογελάμε σαν την πρώτη φορά που τις είπε. Έχει το ταλέντο ακόμα και τις όποιες αδυναμίες του να τις καμουφλάρει με τον πιο ωραίο τρόπο. Δηλώνοντάς τες ή με τον εκπληκτικό αυτοσαρκασμό του.

 

Ακούσαμε αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και άλλων που συνηθίζει να λέει. Ακόμα και λαϊκά με το δικό του τρόπο. Και κάποια καινούρια από το νέο δίσκο που ετοιμάζει και μάλλον -όπως είπε- θα του δώσει τον τίτλο Καλλιθέα μιας και τα τραγούδια είναι εμπνευσμένα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από το δημοφιλές Αθηναϊκό προάστιο, τόπο καταγωγής του, μαρτυρώντας τη σημερινή κατάσταση του τραγουδοποιού (συναισθηματικό κενό από την κατάρρευση των ηρώων της εποχής της ξεγνοιασιάς…).

 

Ο Δεληβοριάς είναι από τους λίγους τραγουδοποιούς της γενιάς του που έχει νέο κοινό και διαρκώς το αυξάνει. Αυτό μάλλον είναι απόρροια της διαρκούς εξέλιξής του. Για να κάνεις καλό και υψηλό χιούμορ όπως εκείνος είναι δύσκολο αν δεν έχεις πνευματικό βάθος. Στην άνεση και την ασφάλεια που νιώθει στη σκηνή προφανώς τον βοηθάει και η σιγουριά που νιώθει με την εξαιρετική μπάντα που βρίσκεται πίσω του.

foidel4-ckourouniotis

Είναι από τα πιο δυναμικά του προγράμματα με εξαιρετικές διασκευές στα: Αυτή που περνάει, Εκείνη, Θέλω να σε ξεπεράσω αλλά και με το απολαυστικό αφιέρωμα στα 80s (βλ. Ευλαμπία), έχοντας πλήρη συνείδηση ότι το πρόγραμμά του παρουσιάζεται Σάββατο βράδυ. Δεν θα βαρεθείς, δεν θα κουραστείς δεν θα πέσεις σε κατάθλιψη. Θα γελάσεις, θα χορέψεις και θα σκεφτείς… Μια πρεμιέρα με το κέφι και το άγχος της. Ένα από τα καλύτερα προγράμματα που αξίζει σίγουρα να το δεις.

 

Υ.Γ.1: Το δύσκολο για πολλούς καλλιτέχνες είναι να μεταφέρουν τα χειμερινά προγράμματά τους στις συναυλίες το καλοκαίρι. Ο Δεληβοριάς το έχει έτοιμο!

Υ.Γ.3: Είδαμε μετά από αρκετό καιρό τη Μόνικα με το νέο της "μαθητικό" λουκ, αφού την ανέβασε ο Φοίβος στη σκηνή. Δεν είπε κάποιο δικό της, αλλά είπαν παρέα Το δίχτυ και το Μην κλαις 

Υ.Γ.2: Μη βιαστείτε να φύγετε στο πρώτο ανκόρ… Αρμένικη βίζιτα λέει και το εννοεί...