Το live των Κορε. Υδρο. το περασμένο Σάββατο στο Gagarin 205 από τη στιγμή κιόλας που ανακοινώθηκε είχε τη δική του ξεχωριστή σημασία. Αυτό αποτελεί συνισταμένη δύο αιτιών. Αφενός της παρουσίασης του νέου τους δίσκου Απλές ασκήσεις στον Υπαρξισμό και αφετέρου της τρίχρονης απουσίας τους από τη σκηνή.

Λόγω της αμφιλεγόμενης ιδιοσυγκρασίας του συγκροτήματος, το κοινό τους έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι πιστό και απόλυτα συνειδητοποιημένο για αυτο που πάει να δει και να ακούσει. Στο βλέμμα ενός εξωτερικού παρατηρητή, απαθανατίστηκε η εικόνα ενός μεγάλου πάρτυ μεταξύ ετερόκλητων μυημένων,  δίνοντας και παίρνοντας ένταση, δυναμική και πάθος. Και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει τη σύσταση του συγκροτήματος και κατ’ επέκταση και την ζωντανή τους εμφάνιση. Το πάθος.

Μακριά από σοβαροφάνειες, ο Π.Ε. Δημητριάδης έδωσε το στίγμα της βραδιάς με τους Τέκτονες και Τα βράδια της κρίσης από τον καινούριο δίσκο, για να αφιερώσει τη συναυλία -με το χαρακτηριστικό του εκφραστικά ανέκφραστο ύφος- στην Ένωση Εκκλησιών. Η ιδιαίτερη περσόνα του δεν έκανε καμία προσπάθεια να ξεφύγει από κουλτουριάρικους χαρακτηρισμούς της ταυτότητάς του(ς), γιατι πολύ απλά ποτέ δεν παγιδεύτηκε. Εξομολογήθηκε ότι ένιωθε σα να παίζει πρώτη φορά και δεν ήξερε τι να-μας-πει, στην πραγματικότητα όμως ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Το κοινό του ανήκε. Και εκείνος σ’ αυτό. Ιδίως αν αποτυπώσει κανείς τις ουκ ολίγες φορές του ημίγυμνου σώματός του να πέφτει και να μεταφέρεται στη θάλασσα χεριών της πλατείας.

Σε μια γενικευμένη αίσθηση ηλεκτρισμού, από το νέο δίσκο, μέχρι το πιο γνωστό Όχι πια έρωτες, τα σώματα πάλλονταν -χωρίς να αποπροσανατολίζονται απο αυτήν την έκσταση απ’ τον κακό σε στιγμές ήχο, ανέβαιναν στη σκηνή, αγκάλιαζαν… Οι Κορε. Υδρο σπάζοντας την σκηνική απουσία τους, τα βράδια της κρίσης και τις κιθάρες τους, πρόσφεραν μια βραδιά σύγχυσης, συναισθημάτων, σύγχυσης συναισθημάτων και πολύ γέλιου.

Ένα από τα πράγματα που έκαναν αυτή τη συναυλία-παρουσίαση δίσκου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι ότι το τέλος της βραδιάς είχε την ίδια ένταση με την αρχή της. Δυναμικό live, χωρίς «κοιλιές», με συνοχή, με τραγούδια που κάλυπταν όλη την ως τώρα μουσική πορεία του συγκροτήματος, σε ένα γεμάτο (όχι κατάμεστο) Gagarin. Σε ένα κοινό έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλες τις προ(σ)κλήσεις εκ μέρους των Κόρε. Ύδρο. - και κατά βάση του Π.Ε Δημητριάδη.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι οι Απλές Ασκήσεις στον Υπαρξισμό με απλές ασκήσεις υπολογισμού, παρουσιάστηκαν με τις καλύτερες προδιαγραφές για να καλύψουν και να στηρίξουν το διάστημα μέχρι το επόμενο
live, το οποίο ελπίζουμε να γίνει τουλάχιστον σε λιγότερο από 3 χρόνια.