bofiliou_gazoo1«Έρχονται οι μέρες του φωτός / μια εποχή τελειώνει…». Με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι του Θέμη Καραμουρατίδη και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου ξεκινάει το πρόγραμμά της η Νατάσσα Μποφίλιου στο Gazoo. Κάτω από την σκηνοθετική επίβλεψη του Γιάννη Κακλέα, η Μποφίλιου ξεδιπλώνει σε ένα τρίωρο πρόγραμμα τις μουσικές της ιστορίες που περιλαμβάνουν δημοφιλή τραγούδια από το ρεπερτόριό της, αρκετές διασκευές, καθώς και τα 12 καινούργια τραγούδια που πρόκειται άμεσα να κυκλοφορήσουν με τον γενικό τίτλο Οι μέρες του φωτός.

Αυτό που παρατηρεί κανείς σχετικά με τη ροή του προγράμματος που επιμελήθηκε ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, είναι η θεατρική δομή που ακολουθεί, μεταμορφώνοντας την Μποφίλιου άλλες φορές σε αρτίστα γερμανικού καμπαρέ του μεσοπολέμου κι άλλες πάλι σε μια σύγχρονη εκρηκτική περσόνα.

natassa_bofiliou03Τα καινούργια ακυκλοφόρητα τραγούδια μπλέκονται αριστοτεχνικά στο πρόγραμμα με διασκευές τραγουδιών του Χατζιδάκι και της Nina Simone, των Madredeus, του Σαββόπουλου, του Astor Piazzolla και του Μούτση, ενώ οι «σταθερές αξίες» όπως η Ασπιρίνη, το Μέτρημα και το Εν λευκώ έχουν την τιμητική τους, οδηγώντας το πρόγραμμα σε κορυφώσεις. Στο εικαστικό μέρος, οι φωτογραφίες του Αχιλλέα Χαρίτου προβάλλονται διακριτικά δίπλα από τη σκηνή χωρίς να αποσπούν την προσοχή του κοινού (η επιμέλεια του video art ανήκει στον Γρηγόρη Μορίκη), ενώ η ευρηματική σκηνική επιμέλεια της Έλενας Παπαδημητρίου ενισχύει την έμφυτη θεατρικότητα της Μποφίλιου. Παράλληλα, οι ενορχηστρώσεις του Θέμη Καραμουρατίδη συμπληρώνουν ιδανικά το πάζλ, με τον ίδιο στο πιάνο να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την Μποφίλιου και να ερμηνεύει το δικό του Έχω ένα σχέδιο και το There she goes my beautiful world του Nick Cave.

natassa_bofiliou06Όλα τα παραπάνω είναι μονάχα το σκηνικό που στήνεται κάθε Σάββατο βράδυ στο Gazoo. Οι πρωταγωνιστές είναι τα τραγούδια και η εκρηκτική Νατάσσα Μποφίλιου, με το ταπεραμέντο, τη θεατρικότητα και την ευαισθησία της, απόλυτη κυρίαρχη του παιχνιδιού. Αφημένη απ’ την αρχή μέχρι το τέλος στη δίνη των τραγουδιών, άλλοτε σπάει σε χίλια κομμάτια κάτω απ’ το βάρος και τη συγκίνηση, και άλλες φορές απογειώνει το κοινό σε μια έκρηξη γλεντιού. Με όπλο τη φωνή και την παιδεία της, ώριμη και παράλληλα με μια χαριτωμένη παιδικότητα, μα πάνω απ’ όλα μια εκπληκτική φωνή που μοιάζει πλέον έτοιμη να αντιπαρατεθεί με όλα τα είδη του τραγουδιού, η Μποφίλιου επιμένει στον δύσκολο δρόμο. Έχοντας σταθερά στο πλευρό της τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, καταθέτουν μια πρόταση που από άποψη αισθητικής δύσκολα συναντάμε από καλλιτέχνες αυτής της γενιάς. Και το κοινό, που όλο και περισσότερο συγκεντρώνεται γύρω τους, γνωρίζει καλά πως θα φύγει πλούσιο σε αισθήματα και γεμάτο από την εμπειρία ενός ξεχωριστού live που κερδίζει το στοίχημα σε όλα τα επίπεδα.

Μπείτε στον διαγωνισμό και κερδίστε προσκλήσεις για τις συναυλίες της Νατάσσας Μποφίλιου στο Gazoo. (Δείτε περισσότερα εδώ)


Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Παπαδημητράκη