Μία καλή συναυλία είναι ραντεβού. Μία καλή συναυλία είναι τόπος λήθης, τόπος μνήμης, τόπος έρωτα, τόπος αποχαιρετισμού, τόπος εκτόνωσης, τόπος προσμονής… Μία καλή συναυλία είναι τόπος συνάντησης! Ένας τέτοιος τόπος είναι και οι συναυλίες των Madrugada. Τουλάχιστον για εμάς εδώ στο Ελλάντα που τους τιμάμε ιδιαιτέρως. Για αυτό άλλωστε κατάφεραν να κάνουν δύο μεγάλες συναυλίες στο κλειστό του Tae Kwo Do στις 7 και 8 Απριλίου, και μία στη Θεσσαλονίκη.

 

Αν βρισκόσουν σε μία από αυτές τις συναυλίες τους καταλαβαίνεις γιατί έχουν πιστό κοινό. Δεν είναι μόνο τα κομμάτια τους που έπαιξαν σε τηλεοπτικές σειρές την εποχή που η ελληνική τηλεόραση είχε σειρές, δεν είναι που τα μουσικά ραδιόφωνα τους έχουν εντάξει στα playlist, δεν είναι που το Youtube στους βγάζει στα προτεινόμενα μετά από διάφορους καλλιτέχνες. Είναι το γεγονός ότι κάνουν καλές εμφανίσεις.

 

Σίγουρα δεν φεύγεις λέγοντας πως είδες τη συναυλία της ζωής σου ή της χρονιάς ή κάτι οριακό, φεύγεις όμως έχοντας δει μία καλή συναυλία στην οποία έδωσαν τον καλό τους εαυτό.

 

Πολλές φορές γκρινιάζουμε για τις αρπαχτές μεγάλων ονομάτων στη χώρα μας. Στην περίπτωση των Madrugada κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε κατά διάνοια. Και για αυτό ο κόσμος τους ανταμείβει.

 

 

Εμείς πήγαμε τη δεύτερη μέρα, εκείνη που πιστεύεις ότι τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο καλά γιατί το κοινό της πρώτης και η ατμόσφαιρα θα είναι πιο συναυλιακή, αφού θα έχουν πάει εκείνοι που θέλουν πολύ να βρίσκονται εκεί. Δεν ξέρω πως ήταν στην πρώτη, αν ήσασταν εκεί αφήστε κανένα σχόλιο, αλλά η δεύτερη ήταν μία πολύ καλή συναυλία. Το ζητούμενο δηλαδή όταν έχεις δώσει 30-40 ευρώ.

 

Ό,τι είχαμε πληροφορηθεί από πριν έγινε. Έπαιξαν ολόκληρο το «Industrial Silence», το πρώτο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε προ 20ετίας, με το «Strange Colour Blue» να είναι η αιχμή του δόρατος (όπως έδειξε και η αντίδραση του κοινού), μετά έκαναν μία μικρή παύση 5 λεπτών, και συνέχισαν με επιλογές από διάφορα…

 

Παρότι το Tae Kwo Do δεν είναι και ο καλύτερος συναυλιακός χώρος που θα μπορούσε να δει κανείς μία τέτοια συναυλία, ο ήχος αν εξαιρέσουμε τα πρώτα δύο-τρεια κομμάτια ήταν καλύτερος από άλλες φορές στον ίδιο χώρο. Εδώ αξίζει να πούμε και ένα μπράβο στη διοργανώτρια εταιρεία που ενώ είχε να διαχειριστεί χιλιάδες κόσμου το έκανε με μεγάλη επιτυχία και οι συνθήκες ήταν αυτές που αξίζουν σε μια μεγάλη συναυλία.

 

Είτε ως Madrugada πάντως, είτε ως Sivert Hoyem (όταν έρχεται μόνος του) αυτό που σηματοδοτείται είναι ένα σημείο συνάντησης. Τι πιο ωραίο για μία συναυλία;

 


Τα τραγούδια που ακούστηκαν στο Tae Kwo Do:

 

Vocal

Belladonna

Higher

Sirens

Shine

This Old House

Strange Colour Blue

Salt

Norwegian Hammerworks Corp.

Beautyproof

Quite Emotional

Terraplane

Electric

 

Black Mambo

Hands Up - I Love You

Only When You're Gone

Honey Bee

What's on Your Mind?

Majesty

The Kids Are on High Street

Valley of Deception