Εμβαπτιζόμενοι στην ίδια σκηνή που οι deep soul αναβιωτές Dap Kings, Budos Band, Menahan Street Band, Whitefield Brothers κ.α ανασύρουν την καλτ vintage Αιθιοπική σκηνή των ’70ς, οι Ikebe Shakedown από το Μπρούκλιν φτιάχνουν ένα μικρό κόσμημα στην ετικέτα Daptone υμνώντας από την αρχή ως το τέλος αυτόν τον ήχο.

Οι afro-funk ήχοι που είχαμε ως τώρα συνηθίσει το 7μελές συγκρότημα εδώ ενισχύονται από τα υπνωτικά κόρνα πάνω σε πιο αεράτες ενορχηστρώσεις. Πότε στυλιζαρισμένες Fela Kuti αναφορές, πότε εκτροπές σε πιο μυστηριώδη ηχητικά μονοπάτια που θυμίζουν ατμόσφαιρες κατασκοπευτικών ταινιών οι Ikebe Shakedown που πήραν τ’όνομά τους από έναν Νιγηριανό ομώνυμο boogie δίσκο, φλερτάρουν με το acid rock, με το «όργανο» και τις κιθάρες σε κινηματογραφικoύς blaxploitation ρυθμούς και φτιάχνουν ένα άλμπουμ – κλασσική συνέχεια της Mulatu αισθητικής σε ορχηστρική έκδοση, εμπνευσμένο, χαριτωμένα βαρύ που δείχνει την εξέλιξη μιας μπάντας που φτιάχτηκε το 2008 σ’ ένα κολλέγιο του Μπρούκλιν.

( Πλαισιώνουμε και εμπλουτίζουμε την ακρόαση με μια νέα συλλογή – Βeyond Addis (Trikont, 2014) - που μαζεύει μερικά από τα πιο σύγχρονα ονόματα που αναβιώνουν τον Αιθίοπα Astatke στον 21ο αιώνα!)