Εν έτει 2013 η κυκλοφορία του δίσκου «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» με ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αποδεικνύει και πάλι ότι η ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος δεν πέρασε απλώς στην ιστορία αλλά παραμένει ζωντανή. Τι και αν έχουν περάσει τριάντα επτά χρόνια από το πρώτο ταξίδι στην παραμυθένια πολιτεία… Κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν να εξερευνούν τα μυστικά της και να τα μοιράζονται μαζί μας.

Έτσι, τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η μουσική παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» στην οποία την ερμηνεία των τραγουδιών ανέλαβαν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Βασίλης Αγροκώστας με την υποστήριξη του τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου και του Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.

 

Η παράσταση αυτή δισκογραφήθηκε σε cd και ακόμα και για όποιον δεν την παρακολούθησε δια ζώσης, μεταφέρει τέλεια το παραμυθένιο και ζωηρό κλίμα που σχεδόν πριν από τριάντα επτά χρόνια είχε κάνει τη Λιλιπούπολη μια εκπομπή-σταθμό για το ελληνικό ραδιόφωνο. Μέσα από τα τριάντα τέσσερα κομμάτια που περιλαμβάνονται στο cd, ξεπηδά ολοζώντανος ο ανατρεπτικός χαρακτήρας της εκπομπής και το καινοτόμο πλέξιμο ήχων και στίχων.

 

Η επιλογή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη αποδεικνύεται εμπνευσμένη καθώς παρά το γεγονός ότι τα τραγούδια της Λιλιπούπολης τα έχουν «σφραγίσει» με τις ερμηνείες τους σημαντικοί καλλιτέχνες, η ίδια δείχνει να τα κάνει κτήμα της και να συνδυάζει την κλασικότητα με τη φρεσκάδα της νέας προσέγγισης σε αυτά. Δίπλα της ο Βασίλης Αγροκώστας και οι σολίστ από το Ιόνιο πανεπιστήμιο και το Αρσάκειο αναλαμβάνουν και δίνουν την απαραίτητη ποικιλία σε ρόλους και ερμηνείες.

 

Η ιδέα και ο σχεδιασμός ανήκουν στη Ρεγγίνα Καπετανάκη ενώ η καλλιτεχνική διεύθυνση σε έναν εκ των τεσσάρων συνθετών της Λιλιπούπολης Δημήτρη Μαραγκόπουλο.