Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 που ξεκίνησε η κυκλοφορία της σειράς Ethiopiques έχουν γραφτεί πολλά για τη χρυσή περίοδο στη μουσική της περιοχής που χάριν ορισμένων ανοιχτόμυαλων εκπροσώπων της ξέφυγε από τα στενά όρια της παράδοσης και την μπόλιασε με εξαιρετικό τρόπο με πολλά jazz και funk στοιχεία από τα 45άρια που κυκλοφορούσαν σ’ όλη την αφρικάνικη ήπειρο με δυτικά r & b, funk, soul, jazz, rock και easy listening περιεχόμενο.

Όλ’ αυτά μουσικοί όπως οι Mulatu Astatque, Abbebe Tessemma, Seyfou Yhannes, Samuel Yohannes, Ayalew Mesfin, Damtew Ayele, Tumrat Molla κατόρθωσαν με περίσσεια έμπνευση να τα ενσωματώσουν στη δική τους παράδοση ώστε και να την ανανεώσουν αλλά και να μην την προ δώσουν κάνοντάς την γνωστή με ποπ ανούσιες επενδύσεις. Στην ουσία αυτή η έκδοση έχει πολλά πλεονεκτήματα Πρόκειται για μια από τις πρώτες ουσιαστικές γνωριμίες του αμερικάνικου κοινού με το είδος αφού αποτελείται από δέκα κομμάτια της σειράς που κυκλοφόρησε η γαλλική Buda Records.

Επιπλέον κυκλοφορεί σε
βινύλιο, οπότε είναι μια ευκαιρία να την προμηθευτούν οι φανατικοί του είδους σ’ έναν σαφώς πιο στρογγυλεμένο ήχο σε συλλεκτική έκδοση!