Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα του μουσικού και συνθέτη, Κώστα Δημουλέα να καταπιαστεί με το concept ενός cd τραγουδιών, όπως αυτό έχει οριστεί στο δισκογραφικό πλαίσιο της τελευταίας τριακονταετίας. Και τι απόπειρα! Με αποκρυσταλλωμένη άποψη και γνώση του υλικού, ο Δημουλέας ξεφυλλίζει την ποιητική συλλογή Ανθοδέσμη των εκδόσεων Άγρα και αφού αποστάξει νάμα βιωματικό (να η πρώτη καλλιτεχνική ύλη) στη συνέχεια μας παραδίδει τη μελοποίηση των Ηλία Λάγιου και Γιώργου Κοροπούλη, όπως της πρέπει. Ατόφια, περιγραφική, με θεατρικότητα και λυρικό σαρκασμό. Η Κομμώτρια και ο θάνατος είναι ένας σπουδαίος δίσκος. Ναι, «δίσκος» με την έννοια της ολοκληρωμένης δουλειάς κι όχι απλώς ένα ακόμη cd. Ο λόγος των Λάγιου-Κοροπούλη μαστιγώνει αλύπητα τα «μαξιλαράκια» κάθε υπεκφυγής, βγαίνει από το underground στο τοπίο της σημερινής πραγματικότητας και την καταδιώκει. Επίκαιρος, όσο και μεγαλόψυχος, γιατί δεν φείδεται αλήθειας, δεν ντρέπεται να την… ξεμπροστιάσει, όποια κι αν είναι αυτή.

Κάθε track –όπως θα λέγαμε και στη σημερινή «αγγλιστί» ελληνική κοινωνία- μας αποκαλύπτει κι έναν χαρακτήρα. Μία περσόνα που κρύβεται μέσα μας. Κάθε ωραιοποίηση λιώνει μπροστά στον λόγο των δύο ποιητών, τη μουσική του Κώστα Δημουλέα και τη δωρική ερμηνεία κυρίως της Σωτηρίας Λεονάρδου, που οικειοποιήθηκε το υλικό, «δέθηκε» μαζί του και μας προσφέρει ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές της.

Η Κομμώτρια και ο θάνατος είναι ένα εσωστρεφές μουσικό έργο, που αφορά και «αγγίζει» πάρα πολλούς. Ο καθένας από τους ερμηνευτές, αλλά τους μουσικούς ασπάστηκαν έναν ρόλο, τον αφουγκράστηκαν και εν τέλει τον απέδωσαν, μετά από επίμονες πρόβες και πολλές ώρες στούντιο. Υπήρξε όμως ένας παράγοντας που βοήθησε κάτι τέτοιο να παραμείνει στις «ράγες» του και εν τέλει να βρει το σταθμό του. Η βιωματική σχέση με την ποίηση των Λάγιου, Κοροπούλη, του ίδιου του συνθέτη, ο οποίος «έσκυψε» πάνω στο έργο και επηρεάστηκε από αυτό βαθιά. Να, τώρα που υπό τη μορφή ενός μουσικού cd δίνει την ευκαιρία και σε περισσότερους να εντρυφήσουν στην αδίστακτη, αλλά λυτρωτική αμεσότητα δύο σπουδαίων ποιητών.

Ο συνθέτης Κώστας Δημουλέας έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, ενώ έργα του έχουν παιχτεί σε διάφορες αίθουσες της Αθήνας.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Σωτηρία Λεονάρδου, ο Βασίλης Γισδάκης, η Παυλίνα Κατσή, ο Περικλής Μπισκίνης, ο Κώστας Μπουγιώτης και ο συνθέτης.

Για περισσότερες πληροφορίες…

http://www.dimouleas.com/1g.html

http://www.dimouleas.com/kommotriainternet/kompage1.html

http://www.myspace.com/dimouleas