quasamodo__the_q_orchestra_moving_onΕκρηκτικό μείγμα funk, soul, disco και ... Μassive Attack επιρροών είναι η καινούρια δουλειά του Quasamodo και της Q Orchestra. Υπεύθυνος και εδώ όπως και στα Truth Be Told (Timewarp, 2006) και Journey Through Sounds (Freestyle, 2010) είναι ο Δημήτρης Νάσσιος ο οποίος δίνει την έμπνευση, το κουράγιο και με το πληθωρικό του ταλέντο και το ασίγαστο πάθος του αποδεσμεύει από την κολλεκτίβα-γκρουπ όλο εκείνο το δυναμικό που χρειάζεται για να φέρουν εις πέρας τα 11 δυνατά κομμάτια του ολόφρεσκου Movin’ On.

 

Είναι σπάνιο δυστυχώς να βγαίνουν τέτοιοι δίσκοι στη χώρα μας και να βρίσκονται και εδώ εκφραστές των nu funk, nu soul ρευμάτων που αποτελούν ό,τι πιο φρέσκο και ελπιδοφόρο υπάρχει αυτή τη στιγμή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού παρόλο που οι αναφορές τους πηγάζουν κατ’ ευθείαν από τη χρυσή εποχή του funk και soul (1965-1980) που απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα με αμείωτο ενδιαφέρον. Εκτός του Δημήτρη Νάσσιου (keys, electronics) στα φωνητικά μεγαλουργούν οι Θάλεια Παλιβίδα, Βάλια Αθανασιάδου, Τζένη Καπάνταη και Marvin Kay (Mc Coppa) ενώ η ορχήστρα στρογγυλεύει και απογειώνει τον ήχο με κιθάρες, μπάσο, κρουστά και ντραμς. Δε λείπουν οι ροκ απόηχοι και οι hip hop ατμόσφαιρες σ΄ένα άλμπουμ που ξαναβάζει τον πήχυ ακόμα ψηλότερα. Αποτέλεσμα ατελείωτων ωρών επίμονης και δημιουργικής δουλειάς με αγγλικό στίχο και εξωστρεφή διάθεση, το Movin’ On δε περνάει ΚΑΙ αυτό απαρατήρητο από τα διεθνή και εγχώρια playlist των ραδιοφωνικών σταθμών ενώ δείγματά του θα ακούμε για πάρα πολλά χρόνια στα ψαγμένα μπαράκια της πόλης!

Οι Quasamodo & The Q Orchestra εμφανίζονται 1, 8 και 15 Μαρτίου στο Koo Koo Live Bar (Ιάκχου 17, Γκάζι) από τις 22:30. (Δείτε περισσότερα εδώ)

Band Members
Programming  Δημήτρης Νάσσιος
Πλήκτρα  Βαγγέλης Στεφανόπουλος
Κρουστά  Κώστας Κοπανάρης
Τρομπέτα  Δημήτρης Παπαδόπουλος
Τρομπόνι  Γιώργος Ζαρέας
Φωνή των Q orchestra  Θάλεια Παλιβίδα

www.quasamodo.com
Facebook: http://www.facebook.com/Q.Orchestra
Myspace: http://www.myspace.com/quasamodo
Twitter: http://twitter.com/Quasamodo
Sound cloud: http://soundcloud.com/quasamodo-aka-q-orchestra