Η Annie Lennox ανέκαθεν προκαλούσε με την παρουσία της στα μουσικά πράγματα. Από την εποχή των Eurythmics οι εμφανίσεις του συγκροτήματος μαζί με τα video clips τους ήταν θέμα συζήτησης παντού. Αναμενόμενο ήταν η Annie Lennox να ακολουθήσει solo πορεία και να έχει και εκεί επιτυχίες.

Γεννημένη στη Σκωτία το 1954 έχει κυκλοφορησει μέχρι σήμερα τεσσερις προσωπικούς δίσκους, έχει βραβευτεί με το Brit Award αλλά και με Όσκαρ τραγουδιού για το κομμάτι που έγραψε για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Η ιδιαιτερότητές της όμως δε σταματάνε στη μουσική. Ένθερμη υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με σημαντική προσπάθεια στο να μαζέψει χρήματα για τα θύματα του aids στην Αφρική, η Lennox έδωσε μια άλλη διάσταση στον όρο «ακτιβίστρια-σταρ». annie _lennox1_mp

Πριν από δύο χρόνια έληξε άδοξα το συμβόλαιό της με τη Sony κυκλοφορώντας παρόλα αυτά μια πολύ καλή συλλογή με όλες της τις επιτυχίες αλλά και ακυκλοφόρητα και σπάνια κομμάτια. Φέτος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Island και η πρώτη της κυκλοφορία εκεί είναι ένας δίσκος με χριστουγεννιάτικα τραγούδια (που να προλάβει να ακούσει κανείς όλα αυτά που κυκλοφορούν στις γιορτές, για αυτό τα παρουσιάζουμε τώρα...). Φωτογραφημένη στο εξώφυλλο σαν την Julie Andrews στη Μελωδία της Ευτυχίας κάνει μεγάλη αντίθεση με τον ήχο του δίσκου. Καμία σχέση με γλυκερές μελωδίες, ενορχηστρώσεις με τριγωνάκια και καμπανίτσες. Ο ήχος είναι σκληρός, με πολλά κρουστά και κιθάρες δημιουργώντας μια περίεργη αίσθηση. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερό της. Σίγουρα δε θα τη θυμόμαστε γι’ αυτόν το δίσκο. Σίγουρα δε θα το ακούμε και μετά τις γιορτές. Και τέλος σίγουρα, για άλλη μια φορά, η Lennox κατάφερε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω στη δουλειά της και στην ίδια.