Το Lie down in darkness είναι το δεύτερο σίνγκλ, από τον δέκατο δίσκο Destroyed, που κυκλοφόρησε ο Moby τον Μάιο που μας πέρασε. Όπως τα περισσότερα video clip του έτσι κι αυτό, μοιάζει με μία μικρού μήκους ταινία, με ιδιαίτερα προσεγμένη σκηνοθεσία από τους Βρετανούς Institute For Eyes, και άρτια τεχνική παραγωγή, όπως άλλωστε συνηθίζεται στο εξωτερικό.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με αυτό το σινγκλ είναι το μήνυμα που έχει κυκλοφορήσει από τον ίδιο τον Moby στη σελίδα  http://remix.moby.com/ , όπου για να γιορτάσει την έξοδο του σινγκλ, προτρέπει τους ακροατές του να φτιάξουν το remix του κομματιού, καθώς το άφησε  "ανοιχτό" για να το επεξεργαστεί ο καθένας και γράφει στο σημείωμά του:

moby_liedownindarkness"Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κάνετε το δικό σαςα remix, ή απλά να το δανειστείτε / ή να πάρετε ένα τμήμα από τους ήχους μου (θεωρώ αυτό το "δάνειο" ως μορφή κολακείας άλλωστε). Θα ανήκετε σε μία καλή , καθώς οι Paul Van Dyk, Photek, Michael Mayer, Chris Leibing, Sei A , Gregor Tresher, Arno Cost, Rob Da Bank, Ben Hoo, Kasper Bjork, Document One, Clouds and Bassjackers, έχουν όλοι επιχειρήσει να κάνουν ένα remix του Lie Down In Darkness.

Ελπίζω να απολαύσετε τα multitracks. Να κάνετε ένα καλό remix. Να γίνετε διάσημοι. Να αγοράστε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο. Να φτιάξτε μια βίλα στην Ίμπιζα. Να συλλέξετε άλογα στην ιδιωτική σας φάρμα στο Μπέντφορντ της Νέας Υόρκης. Να απολαύσετε μία νέα ζωή δίπλα στην Martha Stewart και τον P. Diddy στο St Barths. Να αγοράστε ένα οικόπεδο στο φεγγάρι. κ.λπ. ... Κι όλα αυτά κάνοντας απλώς το δικό σας Lie Down In Darkness remix. Και αν πουλήσετε τα remix σας και δεν μου το πείτε, δεν υπάρχει πρόβλημα, υποθέτω. Λοιπόν, σε λογικά πλαίσια πάντα. Αν πουλήσετε πάντως το remix σας και βγάλετε αρκετά χρήματα να κάνετε κάτι καλό με αυτά, όπως για παράδειγμα να βγάλετε τη μαμά σας σε δείπνο.

Ευχαριστώ,

Moby "