Σπάνια συναντάμε video της underground σκηνής που έχουν τη δυνατότητα να πάνε πέρα από τον αυτοερωτισμό του σκηνοθέτη και την χωρίς λόγο θέωση της μπάντας. Και ακόμα πιο σπάνια συναντάμε video αποτυπώσεις που πιάνουν τον πραγματικό παλμό του αστικού τοπίου πέρα από την κομπορρημοσύνη μιας επίπλαστης bon viveur  πραγματικότητας που πλασάρεται σε άρθρα αποχαύνωσης και περί του μητροπολιτικού γίγνεσθαι.

 

Γι αυτό και είναι φερελπιδο όταν βλέπεις video όπως το κάτωθι του  Κωνσταντής Μιχαήλ (αεικίνητου μουσικού συν τις άλλοις σε σχήματα όπως οι Lost Bodies και οι Wham Jah μεταξύ άλλων) που λειτουργεί με αφορμή και έμπνευση το τραγούδι Batman των Kooba Tercu, μίας πολυμελούς αθηναϊκής μπάντας που μετρά χρόνια από το 2009 πια και έχει όχι μόνο μέλη από γνωστά σχήματα αλλά και 2 κυκλοφορίες, το ομότιτλο Kooba Tercu σε βινύλιο και το εκδομένο στην Αγγλία και σε κασέτα  Bakla Horani.

 

To Batman σαφώς και προσφέρει γοητευτικά πλάνα αλλά δεν είναι προϊόντα καμίας άλλης πραγματικότητας πέραν αυτής που ζούμε, η (άγρια) ομορφιά τους προέρχεται από την σκωπτική οπτική του σκηνοθέτη και όχι από την προσπάθεια του να καλλωπίσει καταστάσεις.

 

Σκοτεινοί δρόμοι, έξοδοι πορνείων, σιδηροδρομικές πορείες, η φύση λίγο έξω από την πόλη (που πάντα έχει διαφορετική υπόσταση από την πραγματική έννοια και ύπαρξη της ), αλλοιωμένα πρόσωπα, υπόγειες κινήσεις και πίσω από όλα αυτά τα πλάνα ένας ασθμαίνων ήχος που ισορροπεί μεταξύ του αυτοσχεδιασμού και του heavy rock με νήματα που ναι μεν είναι στην κόψη αλλά αυτό δε σημαίνει επ ουδενί ότι δεν πατούν σταθερά σε αυτήν.

 

Μπράβο σε αμφότερους, σκηνοθέτη και μουσικούς.