Μόλις κυκλοφόρησε το νέο animation video για το κομμάτι I Can’t Give Everything Away, το τρίτο single μέσα από τον 28ο και τελευταίο δίσκο του David Bowie, ★ (Blackstar).  Δημιουργός του video είναι ο Jonathan Barnbrook που σχεδίασε και το εξώφυλλο του άλμπουμ. 

Έχοντας κυκλοφορήσει στις 8 Ιανουαρίου 2016, το ★ έχει πουλήσει σχεδόν 2εκ. αντίτυπα παγκοσμίως και έχει φτάσει στο #1 των album chart σε πάνω από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Η.Π.Α, Μεγάλη Βρεττανία, Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδά, Κροατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία αλλά και Ελλάδα.

 

«Αυτό είναι ένα πολύ απλό βίντεο που ήθελα όμως να είναι πολύ θετικό. Ξεκινάμε μέσα στον ασπρόμαυρο κόσμο του ★, αλλά στο τελικό ρεφραίν γίνονται όλα χρωματιστά. Το είδα σαν έναν εορτασμό του David. Να πούμε δηλαδή πως παρόλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε, τα δύσκολα πράγματα τα οποία συμβαίνουν, όπως ο θάνατος του David, εμείς οι άνθρωποι είμαστε από τη φύση μας θετικοί, κοιτάμε μπροστά και μπορούμε να πάρουμε το καλό από το παρελθόν και να το χρησιμοποιήσουμε σαν κάτι που μπορεί να βοηθήσει με το παρόν. Είμαστε εκ φύσεως αισιόδοξα πλάσματα και γιορτάζουμε τα καλά πράγματα που μας δίνονται».

 

Ο Jonathan Barnbrook ξεκίνησε να δουλεύει με τον David Bowie το 2002 για το artwork του άλμπουμ Heathen, το οποίο είχε την πρωτότυπη γραμματοσειρά που είχε σχεδιάσει ο ίδιος. Η συνεργασία του με τον Bowie συνεχίστηκε για τα εξώφυλλα του Reality (2003) και The Next Day (2013), καθώς και όλα τα γραφιστικά στοιχεία της έκθεσης David Bowie is.

 

Δείτε παρακάτω το νέο animation video για το κομμάτιI Can’t Give Everything Away :