Μπορεί η Rosamund Pike να μην κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Κορίτσι που εξαφανίστηκε (Gone Girl, 2014), εμφανίστηκε όμως σαν ένα κορίτσι δαιμονισμένο στο νέο βίντεο των Massive Attack, Voodoo In My Blood το οποίο είναι επηρεασμένο, αν όχι φόρος τιμής, στο έργο του Andrzej Zulawski, που πέθανε πριν μόλις λίγες ημέρες, και την ταινία του Μια γυναίκα δαιμονισμένη (Possession, 1981).

Το Voodoo In My Blood είναι το δεύτερο φιλμ από το καινούριο EP των Massive Attack, Ritual Spirit, το οποίο έγραψε και έκανε την παραγωγή ο Robert del Naja, από το γκρουπ, και ο μακροχρόνιος συνεργάτης τους Euan Dickinson. Το κομμάτι έχει φωνητικά από τους Young Fathers, τους οποίους ο Del Naja χαρακτήρισε ως “την καλύτερη μπάντα στον κόσμο αυτήν τη στιγμή”.

 

Απολαύστε το βίντεο που σκηνοθέτησε ο Ringan Ledwidge για λογαριασμό των Massive Attack εδώ: 

 

 

 

 

Στο EP επίσης περιλαμβάνεται και το κομμάτι Take It There, που σηματοδοτεί την επιστροφή του Tricky (διαβάστε περισσότερα εδώ), καθώς και συνεργασίες με τον Roots Manuva (Dead Editors) και τον, νέο στα μουσικά δρώμενα, Azekel (Ritual Spirit).

 

Κι αν το βίντεο του Voodoo In My Blood δεν σας στοίχειωσε αρκετά μπορείτε να θυμηθείτε τη σκηνή του Πολωνού σκηνοθέτη από το Μια γυναίκα δαιμονισμένη (Possession, 1981) παρακάτω: