Έναν χρόνο σχεδόν μετά την τελευταία συναυλία που έδωσαν οι Coldplay επιστρέφουν με το Atlas, το νέο τους τραγούδι για το soundtrack του blockbuster The Hunger Games: Catching Fire που αναμένεται στις αίθουσες τον φετινό χειμώνα.

Coldplay - AtlasΤον περασμένο Νοέμβριο, στην τελευταία συναυλία της περιοδείας τους στην Αυστραλία, οι Coldplay άφησαν να εννοηθεί ότι η μπάντα θα έκανε ένα διάλειμμα για περίπου τρία χρόνια από τις συναυλίες. Συγκεκριμένα ο Chris Martin είχε πει ότι «Αυτή θα είναι η τελευταία μας μεγάλη συναυλία για τα επόμενα τρία χρόνια περίπου». Έκτοτε, όντως το συγκρότημα δεν έχει εμφανιστεί κάπου ούτε έχει δισκογραφήσει κάτι καινούριο, εκτός από το Atlas που λειτουργεί σαν ένα μικρό teaser της ατμόσφαιρας του δεύτερου μέρους των Αγώνων Πείνας.

 

Μετά από μια σειρά εντυπωσιακών character posters, πολλές φωτογραφίες και ένα teasertrailer της ταινίας που θέλουν να δώσουν ένταση στην προσμονή παρουσιάζοντας ένα δείγμα από ένα «σκοτεινό» σύμπαν των Hunger Games, το Atlas των Coldplay, παρουσιάζει μία άλλη πλευρά της ταινίας. Πιο συναισθηματικός, λυρικός και μελωδικός απ’ότι τον έχουμε συνηθίσει, ο ήχος των Coldplay σε αυτό το κομμάτι ταίριαξε οπτικά με ένα βίντεο που τον συνοδεύει, όπου ένα αστέρι πέφτει διασχίζοντας το σύμπαν και ακολουθώντας αστερισμούς που οδηγούν στην έκρηξη supernova. Παράλληλα, στο βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εμφανίζονται και οι στίχοι του τραγουδιού.