Όταν το 2011, η Νορβηγίδα καλλιτέχνιδα Ane Brun κυκλοφόρησε το album It All Starts with One”, το ελληνικό κοινό, είχε την ευκαιρία να απολαύσει ίσως την πιο ώριμη μέχρι τότε δουλειά της. Αποτυπώνοντας, τόσο ηχητικά όσο και οπτικά, τη συνολική αισθητική της για τη μουσική (με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ταινία μικρού μήκους One, που βασίστηκε σε 4 από τα τραγούδια του δίσκου) η πολυτάλαντη τραγουδοποιός κατάφερε να δημιουργήσει αυξημένες προσδοκίες σχετικά με το αν και πότε θα κυκλοφορήσει τον επόμενο δίσκο της.

Η απάντηση ήρθε λίγες μέρες πριν, με την κυκλοφορία ενός νέου singleκαι την ανακοίνωση της κυκλοφορίας της μουσικής συλλογής “Songs 2003-2013”, η οποία θα περιλαμβάνει υλικό από τους προηγούμενους δίσκους της, ακυκλοφόρητες αλλά και νέες, διασκευασμένες ηχογραφήσεις παλαιότερων κομματιών, δικών της αλλά και άλλων καλλιτεχνών.

Το νέο single This Voice 2013”  αποτελεί μια νέα έκδοση του “This Voice” από το δίσκο “A Temporary Dive” του 2005,  διασκευασμένο για τις ανάγκες των ζωντανών εμφανίσεων της τα τελευταία χρόνια. Το πρωτότυπο τραγούδι, ακολουθώντας τις ευαίσθητες γραμμές της δημιουργού του την περίοδο που γράφτηκε, μετασχηματίζεται. Η Brun, οξύνει τις γωνίες με δυνατό ήχο τύμπανων και καθαρό ήχο πλήκτρων, προσθέτει ένταση και δράμα με φωνητικά που θυμίζουν Ανατολή και τελικά, μοιάζει να δημιουργεί ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο τραγούδι, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η διασκευή μουσικών κομματιών, ακόμα και των δικών της, αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά της σημεία .

Το βίντεο που συνοδεύει το “This Voice 2013” περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις ζωντανές εμφανίσεις της σε Λονδίνο, Παρίσι και Στοκχόλμη και σκηνοθετήθηκε από την Valerie Toumayan.

Το νέο άλμπουμ Ane Brun Songs 2003-2013”, αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλος Μαΐου από την δική της Balloon Ranger Recordings και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διασκευές των “Feeling Good” της Nina Simone,  “True Colors” της Cyndi Lauper, “The Dancer” της PJ Harvey και του “Big in Japan” των Alphaville.