altΑν το 2012 έψαχνε έναν όμορφο τρόπο να μας αποχαιρετήσει μουσικά, τον βρήκε στην είδηση της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ των Nick Cave and the Bad Seeds Push The Sky Away (διαβάστε περισσότερα εδώ) και στο άκουσμα του πρώτου single αυτού We No Who U R .
 
Έναν μήνα αργότερα και σχεδόν έναν μήνα πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ, μόλις πριν λίγες ώρες, είδε το φως της δημοσιότητας το αφαιρετικό και μυστηριώδες βίντεο κλιπ δια χειρός του δημοφιλούς σκηνοθέτη Gaspar Noé. Ο Αργεντίνος σκηνοθέτης αρέσκεται στα μυστηριώδη και αφαιρετικά αποτελέσματα (αφαίρεσε τους διαλόγους από το «επεισόδιο» που σκηνοθέτησε πρόσφατα στην σπονδυλωτή ταινία 7 Ημέρες στην Αβάνα) αλλά και στις σκηνές που μπορούν να στοιχειώσουν το μυαλό του θεατή όπως στο Μη Αναστρέψιμος.

Στο βίντεο κλιπ του We No Who U R προσπάθησε να συνδυάσει και τα δύο. Σαν μόνο με μία λήψη, στο εφιαλτικό σκηνικό ενός δάσους τη νύχτα, θυμίζοντας σκηνή από Τhe Blair Witch Project, θέλησε να δώσει μία άλλη διάσταση στο κομμάτι, πιο σκοτεινή και σαφώς πιο αγωνιώδη, «σκηνοθετώντας» μία πολύ απλή σεκάνς, που δύσκολα ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες του τραγουδιού, όσο και στις απαιτήσεις που θα είχε κανείς από έναν σκηνοθέτη όπως ο Gaspar Noé.

Ωστόσο, ο Nick Cave δήλωσε «Λάτρεψα το όμορφο, στοιχειωμένο και στοχαστικό βίντεο του Gaspar»
 
Δείτε το βίντεο: