Στις αρχές Απριλίου ο Rufus Wainwright κυκλοφόρησε το video για το τραγούδι Out of the game, το πρώτο single αλλά και video από το νέο του, ομώνυμο άλμπουμ που κυκλοφόρησε την 1η Μαΐου του 2012. Την σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Philip Andelman ακολουθώντας την νέα τάση σε μουσικά video να εμφανίζονται δημοφιλείς ηθοποιοί, όπως συνέβη με το video των REM για το κομμάτι We All Go Back Where We Belong, που κυκλοφόρησε σε δύο εκδοχές με την Αμερικανίδα ηθοποιό Kirsten Dunst να πρωταγωνιστεί στη μία εκδοχή αλλά και με τους Johnny Depp και Natalie Portman που συμμετέχουν στο video του Paul McCartney, My Valentine.  Στο Out of the game, πρωταγωνιστεί η δημοφιλής ηθοποιός Helena Bonham Carter σε έναν ρόλο - έκπληξη για το υποκριτικό της προφίλ μέχρι σήμερα, καθώς υποδύεται μία βιβλιοθηκονόμο, ενώ ο ίδιος ο Rufus εμφανίζεται σε τρεις διαφορετικούς ρόλους.

rufus_wainwrightΛίγους μήνες μετά, ένα νέο βίντεο για το Out of the game προέκυψε από τη συμμετοχή του κοινού. Ο Rufus Wainwright μέσω του προσωπικού του site και με τη βοήθεια της εφαρμογής Instagram (που πρόσφατα αποκτήθηκε από το site κοινωνικής δικτύωσης Facebook έναντι 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων) ζήτησε από το κοινό, τους φαν του και όχι μόνο, να στείλουν φωτογραφίες βγαλμένες με τη χρήση της εφαρμογής, που να έχουν σχέσει με το τραγούδι. Έτσι, στις 13 Ιουνίου κυκλοφόρησε ένα νέο video για το Out of the Game, αποτελούμενο από αυτές τις φωτογραφίες. Μερικές μάλιστα από τις φωτογραφίες θα δημοσιευθούν και σε έντυπη μορφή σε ένα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Μπορεί λοιπόν η συναλία του Rufus Wainwright στη χώρα μας να ακυρώθηκε, όμως εκείνος παραμένει ασταμάτητος καθώς εκτός από τις συναυλίες του, σε άλλες χώρες, την προώθηση του νέου του δίσκου και τη δημιουργία διαδραστικών βίντεο κλιπ, τώρα έχει στα σκαριά κι ένα ακόμη μεγαλόπνοο σχέδιο. Όπως δήλωσε στη συνέντευξή του στο Rolling Stone ετοιμάζει, σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Βραβείο Tony για το musical Once, Enda Walsh (συν-σεναριογράφο του Hunger του Steve McQueen, θεατρικό συγγραφέα των Disco Pigs και Chatroom, και σεναριογράφο των αντίστοιχων κινηματογραφικών διασκευών τους) μια ταινία, μιούζικαλ, που θα εμπνέεται από τη δική του ζωή με τίτλο The Great White Way.

Δείτε το νέο βίντεο (Instagram) εδώ: