Το My Valentine είναι το πρώτο single αλλά και το πρώτο κομμάτι που έγινε βίντεο, από τον καινούριο δίσκο του 70χρονου Paul McCartney Kisses on the Bottom, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο και περιέχει διασκευές γνωστών τραγουδιών αλλά και καινούριες συνθέσεις του πρώην Σκαθαριού. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, στο οποίο κιθάρα παίζει ο Eric Clapton, σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Paul McCartney, ενώ την ιδέα είχε η κόρη του Stella, η οποία ανέλαβε και το εικαστικό κομμάτι. Τα εφέ επιμελήθηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ διευθυντής φωτογραφίας, Wally Pfister (Inception, The Dark Knight).

kissesonthebottomΣτο ασπρόμαυρο βίντεο πρωταγωνιστούν οι δημοφιλείς ηθοποιοί Natalie Portman και Johnny Depp, και μεταφράζουν τους στίχους του τραγουδιού στην νοηματική γλώσσα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Natalie Portman συμμετέχει  σε video του McCartney, καθώς η πρώτη φορά ήταν στο βίντεο του Dance Tonight το 2007. 


Από την άλλη, ο Johnny Depp εκδηλώνει με κάθε ευκαιρία το ενδιαφέρον του για τη μουσική και μάλιστα πριν λίγες ημέρες στα Revolver Golden Gods, έναν θεσμό βραβείων αντίστοιχο με τα Grammy, για την heavy metal μουσική που πραγματοποιείται στο Λος Άντζελες, ο δημοφιλής ηθοποιός εμφανίστηκε στη σκηνή μαζί με τον Marilyn Manson, και έπαιξε κιθάρα στα κομμάτια Sweet Dreams και The Beautiful People. (δείτε το σχετικό βίντεο εδώ).

Επίσης, όπως έκαναν λίγους μήνες νωρίτερα οι REM με το κομμάτι We All Go Back Where We Belong, που κυκλοφόρησε σε δύο εκδοχές (επίσης ασπρόμαυρο) με την Αμερικανίδα ηθοποιό Kirsten Dunst στη μία εκδοχή και τον Αμερικανό ποιητή John Giorno στην άλλη, το βίντεο του McCartney έχει τρεις εκδοχές, η μία μόνο με τον Johnny Depp, η άλλη μόνο με την Natalie Portman και μία και με τους δύο ηθοποιούς μαζί.

 

 Η πρεμιέρα του βίντεο κλιπ έγινε σε ένα από τα καταστήματα της Stella McCartney στο Los Angeles, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Στην λίστα των καλεσμένων ήταν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του Hollywood, όπως οι Dave Grohl, Nate Mendel, Orlando Bloom, Julie Delpy, Zooey Deschanel, Jane Fonda, Woody Harrelson, Joan Jett, Quincy Jones, Jason Lewis, Gwyneth Paltrow, Richard Perry, Gwen Stefani, Kristen Stewart και Reese Witherspoon.

portman

Στίχοι: My Valentine
What if it rained?
We didn't care
She said that someday soon
the sun was gonna shine.
And she was right,
this love of mine,
My Valentine

As days and nights,

would pass me by
I tell myself that I was waiting for a sign

Then she appeared,

johnnydepp

a love so fine,

My Valentine

And I will love her for life
And I will never let a day go by
without remembering the reasons why

she makes me certain
that I can fly

And so I do,
without a care
I know that someday soon the sun is gonna shine
And she'll be there
This love of mine
My Valentine

What if it rained?
We didn't care.
She said that someday soon
the sun was gonna shine
and she was right
This love of mine,
My Valentine