curtis2Όσοι είχατε την τύχη να δείτε το Blue Valentine γίνατε μάρτυρες μιας ανθρώπινης, ρομαντικής, σκληρής σχέσης που θα μπορούσε να είναι η δική σας. Στη μέθεξη βοήθησαν βεβαίως οι ερμηνείες της Michelle Williams (που κάτι ξέρει από πόνο καθώς έχασε τον πατέρα της κόρης της, Heath Ledger) και o Ryan Gosling, των Dead Man’s Bones που δεν έχω ιδέα αν ξέρει από πόνο αλλά σίγουρα ξέρει από υποκριτική και μουσική. Και ενώ το soundtrack της ταινίας βρίθει υπέροχων κομματιών που σε κάνουν να ερωτευτείς την ταινία ακόμα πιο πολύ το κομμάτι που έρχεται περισσότερο στο μυαλό ως ιδανική υπόκρουση είναι το Love Will Tear Us Apart των Joy Division. «Η αγάπη θα μας χωρίσει», τραγουδούσε ο Ian Curtis στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 έχοντας στο ούτως ή άλλως ταραγμένο μυαλό του την προβληματική σχέση με τη σύζυγό του Deborah Curtis. Η θνητή σύζυγος του Curtis αποτελούσε εξαίρεση στον κανόνα που ήθελε τους μουσικούς να μοιράζονται τη ζωή και το έργο τους με συναδέλφους, άλλοτε με επιτυχία άλλοτε όχι και τόσο.

Ian και Deborah Curtis από το γάμο τους σε νεαρή ηλικία

yokoono-johnlennon

Ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά ζευγάρια που κατάφεραν, μετά κόπων και βασάνων, να περάσουν μαζί πολλά χρόνια και να χωριστούν μόνο από τον θάνατο ήταν το βασιλικό ζεύγος της country Johnny Cash και June Carter, με την τελευταία να αποτελεί χρόνια πριν την ένωσή τους τον φύλακα - άγγελο του Cash. Στην ίδια κατηγορία βρίσκουμε ένα άλλο βασιλικό ζεύγος, τους άρχοντες του psychobilly, Cramps. Ο Lux Interior και η Poison Ivy αφηγήθηκαν ιστορίες για λυκάνθρωπους και τέρατα των μεσοδυτικών πολιτειών ενώ οι γόβες του Lux συναγωνίζονταν σε πόντους εκείνους της κοκκινόμαλλης θεάς Poison Ivy, μέχρι το Φλεβάρη του 2008 που ο Lux έφυγε για άλλους κόσμους με ταχύτητα φωτός. Το 1980, ο Mark David Champan έθεσε τέλος όχι μόνο στη ζωή του John Lennon αλλά και στον απαράμιλλο έρωτά του με τη Yoko Ono.

Μπορεί για πολλούς το όνομά της να ήταν συνώνυμο με το τέλος των Beatles, για τον Lennon όμως ήταν το καταφύγιο και η έμπνευσή του.  

 

Όχι ο θάνατος αλλά ένας εχθρός ίσως πιο αδίστακτος χώρισε την υπέρτατη ξανθιά όλων των εποχών, Debbie Harry, από τον αγαπημένο της και κιθαρίστα των Blondie, Chris Stein. Από τη δεκαετία του ’70 όταν ζούσαν σε ένα τρισάθλιο 

διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, μέχρι τη δεκαετία του ’90 οπότε και χώρισαν οριστικά. Tο ζεύγος Harry-Stein έχει να διηγηθεί την πιο άγρια ρομαντική ιστορία αγάπης η οποία τελείωσε με τη Harry να φροντίζει τον Stein που διαγνώστηκε με σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα. Τα σημερινά ροκ ζευγάρια ούτε κατά διάνοια μπορούν να φτάσουν το στυλ και τη γοητεία των παλιότερων. 

 

Μπορεί η Katy Perry να παντρεύτηκε πριν λίγους μήνες τoν γοητευτικό κωμικο/ ηθοποιό/συγγραφέα/ μουσικό/παρουσιαστή Russell Brand αδιαφορώντας για το ροκ κλισέ που θεωρεί τον γάμο passé, ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει να επισκέπτονται σύμβουλο γάμου. Μάλλον έπρεπε να το ξανασκεφτεί πριν αποφασίσει παντρευτεί ένα πρωήν ναρκομανή και σεξομανή...

 

Καλύτερη τύχη ελπίζουμε να έχει η ηθοποιός και μουσικός Zooey Deschanel –που παραδόξως είναι σαν δίδυμianstombη αδερφή της Katy Perry- η οποία παντρεύτηκε το 2009 τον αγαπημένο της Ben Gibbard των Death Cab For Cutie και να μην να τραγουδήσουν το Love Will Tear Us Apart παρά μόνο σε κάποια κοινή live εμφάνιση.  

 

Όπως και στο Blue Valentine, θέλει κάτι παραπάνω για τους δύο, από το να ξέρουν τα λόγια ενός τραγουδιού για να αντέξουν στη σκηνή.