Με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της ΑΕΠΙ, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Τρίτης 20/3/2018. Από το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών μαθαίνουμε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με εκπροσώπους των δημιουργών, ύστερα από σχετική πρόσκληση της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα σωματεία δημιουργών (ΑΣΜΑ 450, Υπέρβαση, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ), η Ένωση Εκδοτών Μουσικής και το Σωματείο των εργαζομένων της ΑΕΠΙ.

 

 

Σύμφωνα με το υπουργείο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για το σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας που εκπονήθηκε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κενό που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας της ΑΕΠΙ για την έκτακτη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων.

 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ κατά το πρόσφατο παρελθόν, η υπουργός έχει τονίσει πως «για την κατάσταση στην ΑΕΠΙ ευθύνεται αποκλειστικά η διοίκησή της, η οποία προέβη σε ατασθαλίες και καταχρήσεις όπως καταγγέλθηκε και από τους εργαζόμενους», τονίζοντας ότι στόχος αποτελεί η δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που θα αποδίδει τα χρήματα των δημιουργών.

 


Διαβάστε επίσης:

Ποινική δίωξη για 7 κακουργήματα στη διοίκηση της ΑΕΠΙ