Εδώ και ένα χρόνο φαίνεται να υπάρχει γραμμή στη συμπρωτεύουσα ώστε οι δημοτικές αρχές και η αστυνομία να σκληρήνουν τη στάση τους απέναντι σε όσους παίζουν μουσική στο δρόμο. Πριν από περίπου ένα χρόνο μάλιστα, είχε γίνει γνωστή η ιστορία του Νίκου Γρηγοριάδη, που συνελήφθει και του επιβλήθηκε πρόστιμο 30 ευρώ επειδή έπαιζε μουσική στο δρόμο! (Περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα εδώ).

 

Πριν λίγες μέρες ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης κατήγγειλε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για το θέμα. 

"Εκδιώκουν κάνοντας «συστάσεις», ακόμη και προσαγωγές, νέους μα και παλαιότερους μουσικούς που παίζουν και τραγουδούν στο δρόμο, εξημερώνοντας τη βαρβαρότητα του αστικού τοπίου των πόλεών μας. Έχω την βάσιμη υποψία ότι η μεγάλη αυτή αλητεία υλοποιείται με βάση έναν νόμο του Μεταξά για την καταπολέμηση της ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ…. Aπό ότι επίσης μαθαίνουμε, αν όχι με την παραίνεση, σίγουρα με την ανοχή των κατά τα άλλα «προοδευτικούληδων» που φωλιάζουν στη θαλπωρή των στρογγυλών καρεκλών των δημοτικών μας αρχών. Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, αποφάσισε εχθές, να στραφεί με κάθε τρόπο ενάντια σε αυτήν την κατάσταση, κάνοντας παράλληλα και όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση όσο αφορά τη Θεσσαλονίκη. Είναι παιδιά από τα μουσικά σχολεία, είναι άνεργοι παλιοί μουσικοί, καθώς και νεώτεροι που τους μαστίζει η ανεργία. Καλλιτέχνες γενναιόδωροι που ομορφαίνουν τις πλατείες και τους δρόμους ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ που ευαγγελίζονται οι ίδιοι οι «άρχοντες» ΜΕ ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
Μαρίες Αντουανέτες του κώλου, φαύλοι, ψεύτες! ΑΙΣΧΟΣ ηθικολόγοι της πλάκας, που δεν ανέχεστε να βλέπετε τα χάλια που έχετε δημιουργήσει, ταλαιπωρώντας έναν ολόκληρο λαό.
Η Τέχνη θα σας γκρεμίσει αληταριά!