alkinoosioannidis2Στην καρδιά του φθινοπώρου, τον ερχόμενο Οκτώβριο, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα μας κάνει ένα υπέροχο δώρο, που… μυρίζει Άνοιξη. Ο δημοφιλής τραγουδοποιός και μουσικός «έκλεισε» σε ψηφιακή μορφή τη σειρά των εμφανίσεων του στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» την Άνοιξη του 2009 και του 2010 και μας τις προσφέρει σε dvd! Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης καταγράφει για πρώτη φορά την προσωπική του δουλειά με αυτόν τον τρόπο. Είχε προηγηθεί η έκδοση –και- σε dvd της κοινής συναυλίας με τους Αλεξίου – Μάλαμα στο Λυκαβηττό, εκεί όπου οι τρεις καλλιτέχνες αντάλλασαν και μοιραζόντουσαν τα τραγούδια τους επί σκηνής. Ωστόσο τώρα θα έχουμε σε εικόνα και ήχο, αποκλειστικά την προσωπική περί της Τέχνης αίσθηση του Αλκίνοου Ιωαννίδη, έτσι όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις παραστάσεις του.

Στις συγκεκριμένες παραστάσεις ο τραγουδοποιός είχε παίξει «ζωντανά» και μερικά από τα καινούργια του τραγούδια, ωστόσο θα πρέπει να περιμένει την κυκλοφορία του dvd για να δούμε αν συμπεριέλαβε κάποια από αυτά ή θα ακολουθήσει σύντομα η παρουσίασή τους σε μία νέα δουλειά.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων περιείχε τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας, διασκευασμένα από τον ίδιο για τετράφωνη χορωδία και ηλεκτρική μπάντα.
Ο Αλκίνοος συμπράττει με το φωνητικό σύνολο «Εν φωναίς», το οποίο συμμετείχε και στον τελευταίο δίσκο του, τη «Νεροποντή», όπως και στις δύο «ακουστικές» παραστάσεις του Ιωαννίδη, στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.
Δίπλα στον τραγουδοποιό, οι επί χρόνια συνοδοιπόροι του και σπουδαίοι μουσικοί, Σωτήρης Λεμονίδης (πιάνο, πλήκτρα), Γιώργος Καλούδης (βιολοντσέλο, κρητική λύρα) και Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα). Τη διδασκαλία της χορωδίας έκανε ο Αλέξανδρος Στουπάκης.
Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Βαγγέλης Λάππας, των φωτισμών ο Κωνσταντίνος Αλεξίου, ενώ την επιμέλεια της σκηνής ο Μιχάλης Σιούτης. Τα σκηνικά και οι προβολές είναι του Άντη Ιωαννίδη.