Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην πιο ώριμη στιγμή της παρουσίασε το νέο δίσκο «Μ’ αγαπούσες κι άνθιζε», παρέα με τον συνθέτη  Μίνω Μάτσα. Τον πρώτο λόγο είχε η Μαργαρίτα Μάτσα, διευθύντρια της εταιρείας MINOS EMI η οποία σημείωσε με χιούμορ το πόσο δύσκολη ήταν η συνεργασία των δημιουργών του δίσκου για τον οποίο δούλευαν διόμυσι χρόνια. Εκείνο το οποίο τους δίδαξε αυτή η καλλιτεχνική συνύπαρξη είναι ότι «Μέσα από τις αντιθέσεις γεννιέται κάτι πολύ ωραίο και δημιουργικό», όπως είπε.

 

Το όμορφο χαμόγελο της Ελεωνόρας Ζουγανέλη μαρτυρούσε τη χαρά της για την παρουσίαση αυτών των δώδεκα νέων τραγουδιών και ενός δίσκου. «Δεν χρειάζεται να έχεις πολλές πηγές. Αρκεί να έχεις μια πηγή και να προσπαθείς να αντλήσεις όλες της τις πτυχές», τόνισε η Ελεωνόρα που για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, συνεργάζεται μόνο με δύο δημιουργούς για την παραγωγή ενός δίσκου.

 

Η μεταξύ του δημιουργική τριβή άλλαξε και τον τρόπο που η ίδια αντιμετωπίζει τη διαδικασία του στούντιο και αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν μπορεί να «αποχωριστεί» αυτά τα δώδεκα τραγούδια που μόλις κυκλοφόρησαν.

 

Στο live που ακολούθησε ακούσαμε κάποια από τα νέα κομμάτια τα οποία μοιάζουν να ήρθαν από μια άλλη εποχή. Οι στίχοι της Ελένης Φωτάκη –που έχει γράψει όλους τους στίχους- μιλούν για θέματα καθημερινά, προσωπικά, με έναν τρόπο απλό, σκληρό αλλά και τρυφερό, με αποκορύφωμα την όμορφη «Κοραλία».  

 

Τρεις συντελεστές λοιπόν και μια ομάδα καλών μουσικών, που ένιωσαν αυτά τα τραγούδια σαν δικά τους και κατάφεραν να προχωρήσουν πέρα από αυτό που ήταν τυπωμένο στην παρτιτούρα, με αποτέλεσμα να μιλάμε για μια από τις πιο καλές και ολοκληρωμένες δουλειές της χρονιάς που φεύγει. 

 


* Από 18 Δεκεμβρίου θα εμφανίζεται στην Ακτή Πειραιώς με την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Δημήτρη Υφαντή στην παράσταση  "Κοντρα Ντουέτο"