Μέσα σε ένα νοσταλγικό κλίμα και παρέα με αρκετούς συνεργάτες και φίλους πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 8/12 η παρουσίαση της πολυτελούς έκδοσης της Ελένης Καραΐνδρου, η οποία περιλαμβάνει ένα βιβλίο συνοδευόμενο από δύο CD με πρωτότυπες ηχογραφήσεις από ιστορικές παραστάσεις των τελευταίων 30 ετών. Η σπουδαία συνθέτρια επέλεξε κομμάτια από έργα που σκηνοθέτησαν οι: Λευτέρης Βογιατζής, Ζυλ Ντασσέν, Μάγια Λυμπεροπούλου, Βασίλης Παπαβασιλείου και Αντώνης Αντύπας.

 

Στην παρουσίαση πραγματοποιήθηκε προβολή σπάνιων φωτογραφιών από τις παραστάσεις, ενώ ακούστηκαν κομμάτια από αυτές με την ίδια να εξηγεί –αφού πρώτα έκανε έναν μικρό πρόλογο για τη σχέση της με το Θέατρο και το ρόλο που έπαιξαν οι σκηνοθέτες σε αυτήν- και τον Ανδρέα Γεωργιάδη, ζωγράφο και επιμελητή της έκδοσης, στο πλευρό της.

 

Μία έκδοση ακρόασης, βιβλιοθήκης και αρχείου με μεγάλο συγκινησιακό φορτίο. Για αυτήν μίλησε και ο -εκδότης της- Παρασκευάς Καρασούλος που στάθηκε στη σημαντικότητα της έκδοσης, αλλά και στην παρουσία της Μικρής Άρκτου που κλείνει φέτος τα 20 χρόνια λειτουργίας.

 

Η Ελένη Καραΐνδρου έκλεισε την παρουσίαση λέγοντας: «Ευχαριστώ όλους τους σπουδαίους μουσικούς που συμμετείχαν στις ηχογραφήσεις. Η έκδοση ανήκει και σ’ αυτούς»

 

Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι ένας πίνακας της ζωγράφου Ειρήνης Ηλιοπούλου που ονομάζεται «Theatre de Paris»