Ο λόγος για το εξώφυλλο της πρόσφατης (και 9ης στη σειρά) δουλειάς του Blend Mishkin του γνωστού ευρηματικού παραγωγού και πάντα  ενημερωμένου dj, που φέρει τον τίτλο Survival of the Fittest. Ο Blend Mishkin (και οι Roots Evolution) κυκλοφόρησε στην αγγλική Nice Up! ένα πόνημα όπου η μουσική του εκπλήσσει με την πραγματικά grooveρυθμολογία του αλλά παράλληλα να παρουσιάσει ένα από τα καλύτερα για το 2015 εξώφυλλα.

 

Ο καρχαρίας του εξωφύλλου (που στο οπισθόφυλλο έχει πια αλιευθεί και κρέμεται από τη μεσινέζα θυμίζοντας φωτογραφίας ενθυμητικές που βλέπουμε από ψαράδες ανά τον κόσμο) βρίσκεται μέσα στα 59 εξώφυλλα που η διακεκριμένη στο είδος της εταιρεία Art Vinyl έχει βάλει ως ένα από τα καλύτερα εξώφυλλα του 2015. Η Art Vinyl ειδικεύεται στο χώρο της γραφιστικής τέχνης και αν επισκεφτείτε το siteτης θα διαπιστώσετε τη σοφιστικέ και πανέξυπνη αισθητική της γύρω από τα εξώφυλλα δίσκων. Είναι λοιπόν μια σημαντική διάκριση ότι το εξώφυλλο του Survival of the Fittest βρίσκεται στην ομάδα που θα βγάλει τον Φλεβάρη του 2016 το πιο ιδιαίτερο artwork για LP, οπότε επίσης καλό θα ήταν να βοηθήσουμε το συμπατριώτη μας και να ψηφίσουμε (μιας και το αξίζει και μουσικώς κα αισθητικώς η δουλειά του) την υποψηφιότητα του πηγαίνοντας στο http://www.artvinyl.com/vote/.

 

Να πάμε όμως και στο μουσικό σκέλος του δίσκου. Ακούγοντας το SOTF διαπιστώνει κάποιος αμέσως τις δυναμικές που έχουν κρατηθεί στο παίξιμο των παικτών και είναι φανερό ότι δεν ακολουθείται η, παγιωμένη δυστυχώς, τακτική πολλών σημερινών παραγωγών που ισοπεδώνουν τα παιξίματα προς χάριν μιας ομογενοποιημένης παραγωγής.

 

Η ίδια η μουσική του δίσκου που κινείται σε δυναμικά reggae μονοπάτια δεν έχει καμία σχέση να κάνει ούτε με ελαφρές αναγνώσεις του είδους μήτε με επαναλήψεις πολλαπλά ακουσμένων μοτίβων. Είναι φανερό ότι όσο τηρείται ο κώδικας της reggae στα αναγνωρίσιμα για το είδος στοιχεία άλλο τόσο έχει γίνει συνειδητή προσπάθεια ώστε το άκουσμα να είναι απόλυτα σημερινό με πινελιές που έχουν να κάνουν με την αποπομπή κάποιων παλαιολιθικών σημείων του συγκεκριμένου ηχητικού φάσματος όσο και με εισαγωγή ρυθμών που έχουν απόλυτη συνάφεια με τη νέα χιλιετηρίδα.

 

 

Εν ολίγοις δίσκος σκέψης πάνω στο είδος και όχι αναπαραγωγής χιλιοακουσμένων μονοπατιών.

 

 

Ένα μπράβο στον Blend που αν και έχει μεγάλη πείρα στο χειρισμό των ηλεκτρονικών εντούτοις προτίμησε τα όργανα και οι ήχοι στο Survival of the Fittest να είναι εξ ολοκλήρου από παίκτες και όχι sample. Όχι πως έχουμε κάτι εναντίον των sample αλλά μερικές φορές οι σωστές δυναμικές αποδίδονται μόνο με τα ανθρώπινα παιξίματα.

 

 

Πλήρης δίσκος λοιπόν από τον Blend Mishkin μιας και το συνολικό πακέτο της καλλιτεχνικής του κατάθεσης όχι μόνο παίρνει άριστα αλλά έθεσε τις βάσεις και για μεγαλύτερα πράγματα και υψηλότερες πλατφόρμες διότι όπως είναι εύκολα αντιληπτό αν ο δίσκος του κερδίσει ως το καλύτερο εξώφυλλο του 2015 χιλιάδες άνθρωποι θα γίνουν κοινωνοί και της μουσικής του.

 

Μην ξεχάσετε λοιπόν να ψηφίσετε. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι έχτε τη δυνατότητα να ψηφίσετε άλλα 2 εξώφυλλα όπως επίσης και να δείτε και άλλα θαυμάσια απότοκα του σύγχρονου artwork design.

 

Υ.Γ. Για να είμαστε και πλήρεις στην πληροφορία μας να σας πούμε ότι το εξώφυλλο artwork είναι του Ben Menter από την Chouette Design που έχει έδρα τη μουσικομάνα που ονομάζεται Μπρίστολ (http://chouettedesign.co.uk/).