Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που άρχισε να παίζεται πριν από περίπου 5 χρόνια. Ένα στοίχημα τελικά κερδισμένο με μεράκι, τη στήριξη των περισσοτέρων καλλιτεχνών και την αγάπη του κόσμου. Το Passport κατάφερε να δημιουργήσει ένα δυνατό πυρήνα μιας άλλης διασκέδασης και ψυχαγωγίας στον Πειραιά. Μία περιοχή που δεν είχε επί πολλά χρόνια δική της μουσική σκηνή, στην οποία θα έπαιζαν μεγάλα ονόματα, όπως έγινε με το Passport.

 

Έγιναν εκατοντάδες live και δεκάδες καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή του χαρίζοντας βραδιές μοναδικές και αξέχαστες σε όσους βρέθηκαν εκεί. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν από τους βασικούς παίχτες στο επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό σκάκι των μουσικών σκηνών, ενώ συναγωνιζόταν επάξια αυτές του κέντρου. (Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει παλιά με το Δίπλα στο Ποτάμι που έχει κλείσει εδώ και χρόνια).

 

Ένας από τους πιο όμορφους και δραστήριους χώρους για live κλείνει έναν κύκλο και βάζει μία τελεία στην μέχρι τώρα παρουσία του στον Πειραιά και όπως μαθαίνουμε θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, προσεχώς. Η μεταφορά αυτή έχει να κάνει με οικονομικούς λόγους που αφορούν το κτήριο. 

 

Και επειδή πρέπει να λέμε και τα ονόματα μερικών ανθρώπων που είναι πίσω από αυτές τις, Δον Κιχωτικές πολλές φορές, δραστηριότητες, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τη μέχρι τώρα πορεία του στα αδέρφια Χουρδάκη (Γιώργο και Κώστα), τους ιδιοκτήτες του χώρου και την Τίνα Παππά που έχει αναλάβει την επικοινωνία του.

 

Ο χώρος στον Πειραιά έκλεισε χθες όπως άρχισε. Με συναυλία του Παύλου Παυλίδη και τον ίδιο να παίζει «Τη φωτιά στο λιμάνι»

 


Πριν από λίγη ώρα ο Φοίβος Δεληβοριάς ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook το παρακάτω μήνυμα:

«Σήμερα το βράδυ πλάϊ στα αδέρφια μου στο PassPort συγκινημένος θα αποχαιρετήσω αυτό το χώρο που μου χάρισε τόσα πολλά τα τελευταία 5 χρόνια. 
Ο κύκλος τους κλείνει όπως άρχισε. Με συναυλία του Παύλου. Ο επόμενος κύκλος όμως δεν είναι μακριά. Ως αδελφός είμαι σε θέση να το ξέρω. 
Καληνύχτα, Passport. Αν όλα τα λιμάνια ήταν σαν και σένα...»