Τα οικονομικά προβλήματα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι γνωστά. Γνωστό είναι επίσης ότι γίνεται μια προσπάθεια να έχει κάθε χρόνο ένα πλούσιο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής παρουσιάστηκε την Πέμπτη 10/9 σε μία συνέντευξη τύπου όπου το ακροατήριο ήταν επί σκηνής στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, βλέποντας τη σκηνή καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου του Μεγάρου και της υπηρεσιακής Υπουργού Πολιτισμού.

 

Αυτό το τρίμηνο, οι λάτρεις της συμφωνικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο μεγάλες ορχήστρες, τη Φιλαρμονική του Ισραήλ υπό τον Ζούμπιν Μέτα, με σολίστ τον βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο και τον βαρύτονο Άρη Αργύρη (18 & 19/10), καθώς και την Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης με τον Ιβάν Φίσερ στο πόντιουμ, τον Δημήτρη Σγούρο στο πιάνο και τον Τόμας Τσέετμαϊρ στο βιολί (15 & 16/11). Τον Νοέμβριο αρχίζει επίσης ο Κύκλος Σούμπερτ (24/11), που θα συνεχιστεί όλη τη χρονιά, με τη συναυλία-αφιέρωμα της Καμεράτας στον εμβληματικό συνθέτη του Ρομαντισμού. Ακολουθεί το ρεσιτάλ του κοντρατενόρου Νίκου Σπανού με λίντερ του Σούμπερτ (10/12). Ακόμη, τον Νοέμβριο (4/11), η Καμεράτα θα παρουσιάσει ένα από τα πιο σημαντικά έργα της νεότερης μουσικής μας ιστορίας, το Άξιον εστί του Μίκη Θεοδωράκη. Διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου. Ερμηνεύουν: Μάριος Φραγκούλης, Μαίρη-Έλεν Νέζη. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου επετειακού Κύκλου εκδηλώσεων «Μίκης 90», με αφορμή τα ενενηντάχρονα του συνθέτη.

 


κατεβάστε σε word αρχείο το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ


 

Το Μέγαρο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα με μια νέα παραγωγή, την κοσμαγάπητη οπερέτα Εύθυμη χήρα του Λέχαρ (18-28/12), αλλά και με τα Μπαλέτα της Μόσχας και τη λαμπερή πρίμα μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα. Ο χορός έχει την τιμητική του τον Δεκέμβριο, καθώς, εκτός από μπαλέτο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μοντέρνο χορό. Το γεμάτο δυναμισμό Batsheva Young Ensemble, το νεανικό συγκρότημα της φημισμένης Ομάδας Χορού του Οχάντ Ναχαρίν, έρχεται στην Αθήνα μόνο για δύο παραστάσεις (1 & 2/12) με μια εκρηκτική χορογραφία στις αποσκευές του. Όσοι αγαπούν το φαντασμαγορικό θέαμα, θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να δουν τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο το περίφημο Cirque Éloize, την πολυβραβευμένη ομάδα από τον Καναδά που απαρτίζεται από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ζωντανές μεταδόσεις παραστάσεων σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live) και τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης (ΜetLive), ενώ εγκαινιάζεται ένας νέος κύκλος απευθείας μεταδόσεων με τη σύμπραξη του περίφημου Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας. Έτσι, τους επόμενους μήνες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Μέγαρο τρεις εξαιρετικές παραγωγές των Μπαλέτων Μπολσόι (Ζιζέλ, Η κυρία με τις καμέλιες και Jewels).