Τί είναι αυτό που διαφοροποιεί ένα ακόμη φεστιβάλ παραστατικών τεχνών από τα δεκάδες άλλα ανά την Ελλάδα; Και γιατί κάποιος να στηρίξει μία νέα πρωτοβουλία που ακούει στο όνομα 1ο Φεστιβάλ Λουτρακίου και θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Ιουνίου έως τις 29 Αυγούστου στην παραθαλάσσια πόλη του Λουτρακίου; Παρακολουθώντας τη Συνέντευξη Τύπου στον Ιανό τα ερωτήματα αυτά απαντήθηκαν εξ' αρχής από τους ίδιους τους ομιλητές.

 

Για τον Αλέξη Κωστάλα, ο οποίος ανέλαβε την παρουσίαση της συνέντευξης, πρόκειται για ένα «δονκιχωτικό εγχείρημα», καθώς ξεκινάει σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, με έμφαση στην πρωτότυπη δημιουργία και την ένταξη των νέων ανθρώπων της περιοχής στα πολιτιστικά δρώμενα.

 
Το 1ο Φεστιβάλ Λουτρακίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων,ανακοίνωσε την έναρξή του με τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στις 20 Ιουνίου και εντός των δύο καλοκαιριών μηνών θα παρουσιάσει συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Νατάσσα Μποφίλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ελένη Πέτα, οι Burger Project, καθώς και μία πληθώρα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων. 
 
Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μουσικής, Πελοπίδας Μαυρόπουλος αναδεικνύοντας τις ειδικές θεματικές του φεστιβάλ, όπως η βραδιά της Πανσελήνου του Αυγούστου, το Rock και το Blues Festival. Το παρών έδωσε με χιουμοριστικά σχόλια ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς που θα συμμετέχει με μία παράσταση αφιερωμένη στο bulling, καθώς και μετά μουσικής η διεθνής σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού με τον πιανίστα Γιώργο Παπαχριστούδη και οι Χρήστος Νινιός (opening act στη συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου) και Γιάννης Τσελώνης (opening act στη συναυλία του Μίλτου  Πασχαλίδη). 
 
Ένα νέο καλοκαιρινό φεστιβάλ το οποίο μάλιστα φέρει ποικίλες καλλιτεχνικές προτάσεις για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της επαρχίας δεν αποτελεί παρά ένα ευχάριστο νέο, το οποίο ευχόμαστε να ενισχύσει την πολιτιστική agenda της πόλης και γιατί όχι...να θεσμοθετηθεί. Άλλωστε μπορεί να είναι και μία ωραία βόλτα από την Αθήνα... 
 
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ ---> http://loutrakifestival.com/