Μια δημόσια βιβλιοθήκη 10.000 βινυλίων έρχεται να διαταράξει την ησυχία των καθιερωμένων βιβλιοθηκών. Με 10.000 δίσκους βινυλίου, 3.000 βιβλία, ένα συναυλιακό χώρο και όλα τα τεύχη του περιοδικού Rolling Stone από το 1967 έως και σήμερα προσκαλεί τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Σεούλ στη Νότια Κορέα, σε μία ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία.

 

Υπό την ονομασία Μusic Library + Understage με έδρα την περιοχή Hannam-dong διαθέτει μία εντυπωσιακή συλλογή δίσκων από σπάνιους κλασικούς όπως η κόπια  του «God Save The Queen» των Sex Pistols μέχρι το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο με το χασάπικο του άλμπουμ «Yesterday And Today» των Beatles , αλλά και πιο νέα ακούσματα, όπως το Syro του Aphex Twin που φιγουράρει στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας δίπλα στους Maroon 5 και τη Lady Gaga.

 

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά βιβλιοθήκη που δημιουργείται στα πλαίσια ενός ειδικού πρότζεκτ της εταιρείας πιστωτικών καρτών Hyundai Card έχοντας προηγηθεί η Βιβλιοθήκη Σχεδιασμού (Design Library) το 2013 και η Ταξιδιωτική Βιβλιοθήκη το 2014.

 

Στις μοντέρνες εγκαταστάσεις του κτιρίου, που ξεχωρίζει για τους ιδιαίτερους φωτισμούς και τα εικαστικά του στοιχεία στους τοίχους, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τη διαδικασία της ακρόασης σε διαδραστικούς χώρους με πικ απ  και ειδικά διαμορφωμένα καθιστικά. Στους δύο ορόφους θα βρει κανείς τη συλλογή δίσκων και βιβλίων, ενώ στο υπόγειο τη σκηνή όπου θα δίνεται βήμα σε  ανεξάρτητες μπάντες και μουσικούς με ένα πλούσιο σε event και dj set πρόγραμμα.

 

Τι κι αν οι περισσότεροι δεν έχουμε άμεσα τη δυνατότητα να βρεθούμε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας για μία επίσκεψη στη μουσική αυτή βιβλιοθήκη… μπορούμε εύκολα να δούμε εδώ διαδικτυακά το μεγάλο αρχείο της σε βινύλια, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη φράση πως «Οι σωστές λέξεις είναι μουσική».