Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το θέατρο της Ρεματιάς, που κάηκε πριν λίγες μέρες, είναι έτοιμο  να λειτουργήσει ξανά. Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος δήλωσε ότι θα είναι έτοιμο για λειτουργία στις 6 Ιουνίου, ημέρα που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το καθιερωμένο ετήσιο φεστιβάλ. Ο εμπρησμός στον χώρο ήταν προφανής και με την κινητοποίηση φορέων και κατοίκων - εθελοντών αντικαταστάθηκαν τα καμένα δέντρα και οι κερκίδες που έγιναν στάχτη. 


Παράλληλα, πριν την επίσημη επαναλειτουργία του, το θέατρο θα φιλοξενήσει μία μεγάλη συναυλία, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, περισσότερα εδώ.Επίσης, την περασμένη Κυριακή εθελοντές -όχι μόνο από το Χαλάνδρι, αλλά και από γειτονικούς δήμους- ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και συμμετείχαν στον καθαρισμό και τη δενδροφύτευση του χώρου, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της διαφύλαξης του θεάτρου.

Το «παρών» στη δράση έδωσαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γ. Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» Λ. Μαγιάκης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Κ. Πατακός, Γρ. Ζαφειρόπουλος και Γ. Κουράσης.