Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με προσωπική επιστολή που παρέδωσε ιδιοχείρως σήμερα, 15 Μαΐου, στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τον ενημέρωσε πως για απολύτως προσωπικούς λόγους αποχωρεί από την καλοκαιρινή παραγωγή «Τρωάδες» του Ευριπίδη. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός, σημειώνει:


«Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την κα Πρωτοψάλτη για την μέχρι σήμερα άριστη μεταξύ μας συνεργασία. Αν και δεν είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, θεωρώ πως αυτό που ''κατακτήσαμε'' είναι αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση. Σέβομαι απόλυτα τους προσωπικούς της λόγους και της εύχομαι κάθε επιτυχία στα μελλοντικά της σχέδια. Ίσως το ''ταξίδι'' που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τώρα  - με μία παράσταση που είμαι σίγουρος πως θα είναι επιτυχημένη - να ολοκληρωθεί με κάποια άλλη παράσταση στο μέλλον».

 

Η αποχώρηση σύμφωνα με ρεπορτάζ συνδέεται με την ανάρτηση στη "Διαύγεια" των τεσσάρων συμβάσεων που υπέγραψε ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρης Χατζάκης, με την εταιρεία «Happy Tone Sound & Lights EΠE», συμφερόντων Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

 

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι προγραμματισμένη να ανέβει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουλίου.