Την Τετάρτη 29/10 το βράδυ, λίγο μετά τις 20.00, στον ζεστό χώρο του Public στην πλατεία Συντάγματος, παρουσιάστηκε από την ΕΜΙ το διπλό cd Live της Ελεωνόρας Ζουγανέλη «Να με θυμάσαι και να μ’αγαπάς» Τα τραγούδια της Μελίνας. Μία ζωντανή ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 10 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών για τα 20 χρόνια από τον θάνατο της Μελίνας, ή οποία είχε αφήσει ομολογουμένως πολύ καλές εντυπώσεις.

Στη βραδιά μιλήσαν η διευθύντρια της ΕΜΙ Μαργαρίτα Μάτσα, που τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι άλλος ήταν ο σχεδιασμός για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αλλά το αποτέλεσμα της ηχογράφησης έκαναν όλους να θέλουν να προχωρήσουν στην αποτύπωση του και σε cd, ο σκηνοθέτης της παράστασης Πέτρος Ζούλιας που μίλησε για την ανάγκη να περάσουν τα τραγούδια αυτά στη νέα γενιά με όχημα τη φωνή της Ζουγανέλη, η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση που έκλεψε την παράσταση με τη γλαφυρή της διήγηση και τις αναμνήσεις από την κοινή ζωή και προσωπική φιλία με την Μελίνα, η στενή της συνεργάτιδα Μανουέλλα Παυλίδου και ο επίσης συνεργάτης της Άρης Δαβαράκης που πήρε την θέση ενός απλού θεατή που πρόλαβε ν' ακούσει τα τραγούδια από την ίδια τη Μερκούρη, ο εκπρόσωπος της εταιρείας που στήριξε την εκδήλωση και φυσική η ίδια η πρωταγωνίστρια η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συγκινημένη και εμφανώς χαρούμενη.

 

Main Menu

 

Μίλησε για την πιο σημαντική στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία της, για την δική της «συνάντηση» με την φωνή και την προσωπικότητα της Μερκούρη και για τη χρονική συγκυρία της δημιουργίας της παράστασης και του άλμπουμ, όταν η ίδια είχε αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της.

 

Αυτό είναι το δεύτερο διπλό live album και το πέμπτο προσωπικό της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στην εντυπωσιακή ως τώρα πορεία της.

 

Η παράσταση για όσους την έχασαν θα επαναληφθεί 7 και 8 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τους ίδιους συντελεστές.

 

Σχετικά με το δίσκο:

Τις ενορχηστρώσεις έκαναν ο Ευριπίδης Ζεμενίδης και ο Αντώνης Σουσάμογλου. Συμμετείχε η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και η Χορωδία Αποφοίτων Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Gradu Arti, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη. 

 

Έπαιξαν οι εξαιρετικοί μουσικοί: Ευριπίδης Ζεμενίδης (κιθάρα), Νίκος Πασσαλίδης (έγχορδα), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο), Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο), Βαγγέλης Παρασκευαϊδης (βιμπράφωνο), Μαρίνος Τρανουδάκης (κρουστά), Μαρία Μπιλντέα (άρπα). 

 

Περιεχόμενα

1              ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ‘ΓΙΝΕΣ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ (A Cappella, Intro) (CD1)

2              ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (CD1)

3              Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ (CD1)

4              ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ (Acoustic Version) (CD1)

5              ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ, ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΟΥ (CD1)

6              Ο ΙΛΙΣΣΟΣ (CD1)

7              ΖΟΡΜΠΑΣ – Μελίνα Μερκούρη (CD1)

8              ΜΕ ΤΟ ΛΥΧΝΟ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ – Τατιάνα Δουβαρα (CD1)

9              ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (CD1)

10           ΜΥΡΤΙΑ (CD1)

11           ΣΑΜΙΩΤΙΣΣΑ – Ελ. Ζουγανέλη, Μ. Βρυώνη (CD1)

12           ΕΙΜΑΙ ΡΩΜΙΑ (Je Souis Grecque) (CD1)

13           Ο ΜΑΚ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ (Mack The Knife) (CD2)

14           ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ (CD2)

15           Η ΤΖΕΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ (CD2)

16           ΑΝΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ – Ελ. Ζουγανέλη, Μπ. Βαλάση (CD2)

17           Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ (CD2)

18           ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (CD2)

19           ΜΠΑΞΕ ΤΣΙΦΛΙΚΙ (CD2)

20           ΚΑΗΜΟΣ (CD2)

21           ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ‘ΓΙΝΕΣ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ (CD2)

22           Ο ΚΥΡ ΑΝΤΩΝΗΣ (CD2)

23           ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ (CD2)

24           ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ (CD2)

25           ΕΦΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ (Encore) (CD2)