Όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες και αφού οι περιοδείες φτάνουν στο τέλος τους για τους περισσότερους καλλιτέχνες, αρχίζουν οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις για τις εμφανίσεις του χειμώνα. Μάνατζερ, γραφεία παραγωγής, ιδιοκτήτες μουσικών χώρων και άλλοι εμπλεκόμενοι μαζεύουν τα χαρτιά τους και πηγαίνουν σε συνεχόμενες συναντήσεις – διαπραγματεύσεις… Κυρίως για τις μέρες, τις ημερομηνίες και φυσικά, το οικονομικό.

Μερικά από το προγράμματα που θα δούμε τον ερχόμενο χειμώνα είναι τα εξής (πάντα με μία επιφύλαξη γιατί μέχρι να ανακοινωθούν και επίσημα δεν ξέρεις τι γίνεται…)

 

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μετά από έναν χρόνο απουσίας από τις ζωντανές εμφανίσεις και το χειμώνα και το καλοκαίρι θα εμφανιστεί, όπως όλα δείχνουν, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, που ξεκινάει από τέλη Οκτώβρη. Χώρος στον οποίο έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ενώ παράλληλα ετοιμάζει τα καινούρια του τραγούδια για τον επόμενό του δίσκο.

 

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης θα εμφανιστεί στο Σταυρό του Νότου κάθε Σάββατο από αρχές Οκτώβρη στην Κεντρική σκηνή. Στον ίδιο χώρο και ο Μίλτος Πασχαλίδης από αρχές Νοέμβρη όπως και ο Παντελής Θαλασσινός τις Παρασκευές από τέλος Νοέμβρη.

 

Ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της περασμένης σεζόν ήταν η «Αρμένικη Βίζιτα» του Φοίβου Δεληβοριά, που παρουσιάστηκε στο Passport, το οποίο έκανε την καλύτερή του χρονιά από το ξεκίνημά του. Στη μουσική σκηνή του Πειραιά φαίνεται ότι θα εμφανιστεί και φέτος ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος κάθε φορά που εμφανίζεται για σειρά παραστάσεων μας παρουσιάζει και κάτι διαφορετικό!

 

Σειρά εμφανίσεων θα κάνει και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη στο πλευρό του, αλλά ο χώρος δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

 

Ο Σωκράτης Μάλαμας θα εμφανιστεί στο Σταυρό του Νότου χωρίς να είναι ακόμα γνωστή η ημερομηνία έναρξης, αλλά μάλλον θα είναι στις αρχές του 2015

 

O Τζίμης Πανούσης θα εμφανιστεί για 10 παραστάσεις στην Ακτή Πειραιώς

 

Από τις 17 Οκτωβρίου, το Rocky Horror Show ανεβαίνει στον θεατρικά ανακαινισμένο ιστορικό χώρο του REX, που ξαναλειτουργεί και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη παράσταση, στα πρότυπα του αμερικάνικου καμπαρέ.

 

Τον Χρήστο Θηβαίο θα τον βρούμε τις Παρασκευές από τις αρχές Οκτώβρη στο club του Σταυρού του Νότου.

 

Η Ρίτα Αντωνοπούλου θα εμφανιστεί μαζί με τον Γιώργο Ανδρέου αλλά ακόμα ο χώρος που θα παίξουν δεν είναι ανακοινώσιμος. 

 

Σχεδόν βέβαιη είναι και η συνεργασία του Γιάννη Κότσιρα με τον Μανώλη Λιδάκη, με επικρατέστερο χώρο το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, αλλά αυτό φαίνεται να είναι ακόμα μία πρώιμη συζήτηση.

 

Ο Παύλος Παυλίδης φαίνεται ότι θα κάνει το πέρασμά του από το Passport έχοντας και καινούρια τραγούδια να μας παρουσιάσει από τον επερχόμενό του δίσκο αλλά και τα συγκροτήματα Imam Baildi και Gadjo Dilo.

 

Αυτό που είναι ήδη γνωστό από τον Μάιο για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι πως θα παίζει στην παράσταση, για το Εθνικό Θέατρο και την σκηνή Κοτοπούλη- Rex, του Πέτρου Ζούλια, που θα είναι ένα μιούζικαλ την Edith Piaf. Εκτός από αυτό είναι πιθανό να εμφανιστεί και σε μουσικό χώρο για σειρά εμφανίσεων - αλλά αυτό δεν έχει κλείσει ακόμα.

 

Μία μεγάλη συνεργασία που έχει ακουστεί πολύ έντονα είναι το σχήμα Πέγκυ Ζήνα, Νατάσα Θεοδωρίδου και Καίτη Γαρμπή στην Ιερά Οδό, αλλά φαίνεται ότι τελικά δεν θα προχωρήσει αυτό και ότι η Νατάσα Θεοδωρίδου κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί με τον Γιώργο Θεοφάνους σε ένα πιο ακουστικό πρόγραμμα.

 

Από το χώρο του hip hop, στο Passport θα εμφανιστεί ο 12ος Πίθικος, ενώ μία επίσης σημαντική παρουσία στη μουσική σκηνή του Πειραιά θα είναι ο Νίκος Πορτοκάλογλου

 

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με τον Σπύρο Γραμμένο θα είναι τις Παρασκευές από 26/9 στο Σταυρό του Νότου Plus, ενώ στον ίδιο χώρο θα βρεθούν όπως και την περασμένη σεζόν η Γιώτα Νεγκα με τον Θέμη Καραμουρατιδη κάθε Σάββατο από αρχές Οκτώβρη. Αργότερα, ο Παύλος Παυλίδης θα εμφανιστεί στον ίδιο χώρο

 

Η Μαρία Παπαγεωργίου ύστερα από την σειρά επιτυχημένων παραστάσεων πέρυσι, που πήραν τρεις φορές παράταση θα εμφανιστεί και φέτος επί σειρά παραστάσεων στο club του Σταυρού του Νότου, που είναι αναμφισβήτητα μία σκηνή που «αναδεικνύει» νέους καλλιτέχνες που αργότερα γεμίζουν πολύ μεγαλύτερους χώρους. 

 

Ο Haig Yazdjian με τον Θοδωρή Κοτωνιά και την Άννα Λινάρδου θα εμφανιστούν στον Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

 

Ο Μπάμπης Στόκας θα εμφανιστεί στο Ρυθμό για δύο Σάββατα του Οκτώβρη στις 18 και τις 25 του μήνα και τα επόμενα δύο Σάββατα θα πάρουν τη σκυτάλη οι: Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης και Νίκος Ζιώγαλας

 

Μία ακόμα περιφερειακή μουσική σκηνή που πήγε πολύ καλά πέρυσι συνεχίζει και φέτος. Στο Ρυθμός stage θα εμφανιστούν τις Παρασκευές 19 -26/9 και 3 και 10/10 οι: Χάρης Μακρής, Ασπασία Θεοφίλου και Κατερίνα Ντίνου σε ένα λαϊκό πρόγραμμα σε επιμέλεια Δημήτρη Βραχνού

 

Τα Σάββατα 20 και 27 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν εκεί οι: Νίκος Καλλίνης, Σαββέρια Μαργιολά και Πέτρος Συνοδινός ενώ τα Σάββατα 4 και 11/10 η Φωτεινή Βελεσιώτου με τον Βαγγέλη Καζαντζή

 

Σειρά έχει ο Μιχάλης Τζουγανάκης από την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου και για 4 παρασκευές

 

Τα τρία τελευταία Σάββατα του Νοέμβρη οι: Κατερίνα Κούκα, Λένα Αλκαίου και Αντώνης Λουδάρος θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα σε επιμέλεια Δημήτρη Βραχνού, ενώ από τη σκηνή της Ηλιούπολης ακόμα θα περάσουν ο Απόστολος Καλτσάς, ο Νίκος Παραουλάκης και η ορχήστρα «Σμύρνα»

 

 

Επίσης, αυτό το χειμώνα θα δούμε και τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Γιάννη Χαρούλη χωρίς όμως ο χώρος που θα εμφανιστούν να είναι ακόμα ανακοινώσιμος. Τέλος αυτό που είναι γνωστό είναι πως Θάνος Μικρούτσικος και Νατάσσα Μποφίλιου δεν θα κάνουν εμφανίσεις τον χειμώνα.