Στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου που έγραψε ο Μίλτος Πασχαλίδης για τον φίλο και συνεργάτη του Άλκη Αλκαίο, ήταν όλοι εκεί. Εκτός από την οικογένεια του Αλκαίου, που είχε έρθει ειδικά γι' αυτή τη βραδιά από την Πάργα, παραβρέθηκε ολόκληρη, σχεδόν, η καλλιτεχνική οικογένειά του με κορυφαίο όλων τον διαχρονικότερο συνεργάτη του, τον Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά ένα καινούριο τραγούδι που έγραψε μαζί με τον έτερο φίλο του Αλκαίου, τον Οδυσσέα Ιωάννου, στη μνήμη του.

Για το βιβλίο μίλησαν ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης, ο Οδυσσέας Ιωάννου και ο Θάνος Μικρούτσικος ο οποίος, στη συνέχεια, αναφέρθηκε εκτενώς στην ποιητική προσωπικότητα του Άλκη Αλκαίου.

 

Η βραδιά έκλεισε με ένα μουσικό αφιέρωμα στο στιχουργό από τους καλλιτέχνες που ήταν εκεί με οικοδεσπότη το Μίλτο Πασχαλίδη. Τραγούδησαν οι: Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Θωμαΐδης, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Μπάμπης Στόκας. Τους ερμηνευτές συνόδευσε στα πνευστά ο Θύμιος Παπαδόπουλος και στο πιάνο η Μιρέλα Πάχου.

 

Από τον κόσμο που γέμισε το καφέ του Ιανού ξεχώρισαν και άλλοι συνεργάτες του Αλκαίου όπως ο Νότης Μαυρουδής, ο Γιώργος Νταλάρας αλλά και ο παραγωγός Ηλίας Μπενέτος.

 

Το βιβλίο «Αγύριστο Κεφάλι. Ο Άλκης Αλκαίος που γνώρισα...» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και συνοδεύεται από ένα cd με τρία καινούρια τραγούδια του Μίλτου Πασχαλίδη σε στίχους Άλκη Αλκαίου καθώς και με ανέκδοτα σχεδιάσματα από προηγούμενες συνεργασίες τους.