Ήταν γνωστό ότι το τελευταίο (αρκετό) διάστημα ο Αντρέας Γιαννίκος λόγω των οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας που είχε τα τρία μουσικά ραδιόφωνα Pepper 96,6, Oasis 88 και NRJ 88,6 ήταν σε αναζήτηση αγοραστών. Οι φήμες όλο αυτό το διάστημα ήταν πολλές όπως και οι επαφές που είχαν γίνει για αυτό το σκοπό. Η μπίλια φαίνεται να έκατσε σε μια νέα εταιρεία αλλά όχι από νέους επιχειρηματίες…

Ο Νίκος Μπιλίρης (πρώην εμπορικός διευθυντής του ΔΟΛ και αργότερα διευθύνων σύμβουλος στο πρακτορείο διανομής τύπου Άργός από όπου και είχε παραιτηθεί τον Φεβρουάριο του 2012) και ο Αντώνης Ανδρικάκης (πρώην διευθυντής της ελληνικής ραδιοφωνίας και στιχουργός), έχουν συστήσει από κοινού μια εταιρεία (στο σχήμα συμμετέχουν και οι σύζυγοί τους με αρχικό κεφάλαιο 200.000 ευρώ όπως μαθαίνουμε από τις Τυπολογίες στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ

 

 

Να θυμίσουμε ότι ο Pepper 96,6 στο παρελθόν του ήταν Δίφωνο 96,6 και στο ακόμα πιο μακρινό του παρελθόν ήταν Hi Jack (και Captain Jack) 96,6.


Αν σκεφτούμε ότι ο Αντώνης Ανδρικάκης ήταν ο βασικός εμπνευστής του άλλοτε Kosmos 93,6 της ΕΡΑ και ο άλλοτε διευθυντής του Kosmos είναι τώρα διευθυντής στον Pepper 96,6, ο σταθμός φαίνεται να παραμείνει ως έχει. Άλλωστε, είναι μια άκρως επιτυχημένη προσπάθεια και του Γιώργου Μουχταρίδη προσωπικά αλλά και όλων των παραγωγών που τη στήριξαν χωρίς να πληρώνονται όπως θα έπρεπε από αυτό. 


Να θυμίσουμε επίσης ότι εδώ και καιρό είχε πουληθεί και η συχνότητα του Oasis 98 στη Θεσσαλονίκη που ήταν και αυτή συμφερόντων Γιαννίκου.

Όπως μαθαίνουμε σε σχετικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Κανελλόπουλου από το www.e-tetradio.gr 
«μια από τις πρώτες κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν οι νέοι διαχειριστές των τριών συχνοτήτων είναι η αλλαγή του ύφους του Oasis 88. Ο σταθμός, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εγκαταλείπει -μετά από 5 χρόνια- το λαϊκό (κι εσχάτως λαϊκο/pop) ρεπερτόριο και στρέφεται προς το έντεχνο τραγούδι, ερχόμενος να καλύψει το κενό του Δεύτερου Προγράμματος κι ανταγωνιζόμενος ευθέως τους Μελωδία 99.2 και Δίεση 101.3»

 

Ραδιοφωνικοί παραγωγοί για να επανδρώσουν μια τέτοια συχνότητα υπάρχουν πολλοί και καλοί μιας και οι περισσότεροι του είδους είναι χωρίς στέγη αυτή τη στιγμή. (Ο Γιώργος Τσάμπρας για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι άνετα ένας από αυτούς, πρόσφατα είχε δημοσιεύσει και μια επιστολή που μπορείτε να διαβάσετε εδώ)

Ένας συνειρμός που θα μπορούσε να ήταν και λανθασμένος βέβαια είναι ότι υπάρχουν πιθανότητες το νέο «έντεχνο» ραδιόφωνο να λέγεται Δίφωνο. Αλλά ένας τίτλος δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όταν μάλιστα προέρχεται από τον εκδοτικό χώρο, είναι ανενεργός πάνω από ενάμιση χρόνο και έχει περάσει τόσες περιπέτειες…


Πάντως τα πράγματα ειδικά στα μουσικά ραδιόφωνα μέσα σε μια διετία έχουν αλλάξει ριζικά.