Ο Κώστης Μαραβέγιας για τρίτη φορά γράφει μουσική για θεατρική παράσταση. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε πρόβες στο Εθνικό Θέατρο όπου θα ανέβει ο Φιλάργυρος του Μολιέρου σε απόδοση και σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου. Οι παραστάσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 6 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 16 Φεβρουαρίου.

Η μουσική της παράστασης περιλαμβάνει τραγούδια σε μουσική και στίχους του Μαραβέγια και όπως δήλωσε ο ίδιος στο MusicPaper.gr είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτά τα τραγούδια να κυκλοφορήσουν και σε δίσκο. Αυτό είναι κάτι που θα επιθυμούσε πολύ. Δηλώνει ευτυχής για την καλλιτεχνική φάση που βρίσκεται και τυχερός που συνεργάζεται με σημαντικούς συντελεστές για μια παράσταση που θα προκαλέσει συζητήσεις, αφού θα είναι μια από τις πιο δυνατές της σεζόν. Στον Φιλάργυρο μαζί με τον Γιάννη Μπέζο επίσης πρωταγωνιστούν οι: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Άγγελος Μπούρας και άλλοι. 

 

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Κωστής Μαραβέγιας γράφει μουσική για θεατρική παράσταση. Οι δύο προηγούμενες ήταν στο Εν Αγρινίω του στιχουργού και σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη και στο Ανεράιδα (ελληνικό λαϊκό παραμύθι) του Τάσου Ράτζου.

 

Ωστόσο, ο Κωστής Μαραβέγιας την ερχόμενη Παρασκευή θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Κάτω στον Πειραιά» στο Passport

 

Επίσης, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει το επόμενο διάστημα αναμένεται και ο πρώτος live δίσκος του τραγουδοποιού (και όχι μόνο) που διανύει την καλύτερη και πιο παραγωγική του περίοδο, με περιεχόμενο τη ζωντανή ηχογράφηση από τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, όπου το περασμένο καλοκαίρι έκανε δύο sold out εμφανίσεις. Ο δίσκος θα είναι διπλός!